Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. október 31.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. november 28.
Kutatás és fejlesztés:
együttműködés a magyarországi német vállalatok és egyetemek között

A magyarországi egyetemekkel való együttműködés egyre fontosabbá válik a német és más vállalatok számára.
Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk példákat mutatni arra, hogy a vállalatok hogyan építettek ki egyetemi partnerségeket, milyen típusú együttműködések léteznek, és milyen kihívások merülhetnek fel az együttműködés kialakításában vagy a folyamatban lévő együttműködésben.
Ez a rendezvény különösen a kis- és középvállalkozások számára lehet hasznos, hogy megtapasztalják, hogyan lehetséges érdemben egyetemi partnerségeket kialakítani és a vállalatuk számára hasznosítani.

Program és jelentkezés

2023. november 15.

Konjunktúrafelmérés 2023. ősz

- a legfontosabb eredmények bemutatása

209 vállalat vett részt a DUIHK legutóbbi felmérésében - több, mint valaha egy őszi felmérésben. Az eredményeket november 15-én Sávos András a Kamara elnöke és Dirk Wölfer szerző mutatják be. Az első elemzések azt mutatják, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet nem hagyja érintetlenül tagjainkat sem. A felmérés a "klasszikus" gazdasági mutatók mellett a cégeket érintő legfontosabb kockázatokat, a szakmunkáshiányt, az infláció a vállalatokra gyakorolt hatását és a telephelyválasztás legfontosabb szempontjait is vizsgálta.

További részletek

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Kiemelt rendezvényeink

2023. november 14.

ESG – Nemzetközi vállalatok és hazai kkv-k közös kihívása

A DUIHK és a Budapesti Értéktőzsde közös rendezvénye exkluzív lehetőséget kínál a magyar vállalatoknak, hogy első kézből – a központok ESG és beszerzési vezetőitől – ismerjék meg a német nagyvállalatok ESG követelmény-rendszereit. Ugyanakkor a Tőzsde és a Kamara bemutatja a már elérhető szolgáltatásaikat és programjaikat, amelyek segítségével a magyarországi kkv-k jobban felkészülhetnek az új ESG-korszakra.

Tovább a jelentkezésre

2023. november 21.
Üzleti fórum Lázár János építési és közlekedési miniszterrel

Következő üzleti ebédünk vendége Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki előadásában majd az azt követő pódiumbeszélgetésen betekintést nyújt a DUIHK tagjainak a magyar kormány közlekedés-, építésügy- ás beruházáspolitikájába.

Program és jelentkezés

2023. november 23.

Jour Fixe az IntercityHotel Budapest-ben

A DUIHK következő Jour Fixe rendezvénye az IntercityHotel Budapest-ben kerül megrendezésre.Az IntercityHotel mottója a fenntarthatóság. A szálloda fenntartható módon gondoskodik a környezetről és a rendelkezésünkre álló erőforrásokról, és különböző alternatív módszerekkel dolgozik azon, hogy jobb légkört teremtsen az ügyfelek és a dolgozók számára. Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Tovább a jelentkezéshez

2023. november 30.
women@duihk: Előttem az utódom – sikeres cégutódlás

Tapasztalatcsere a Bayer Hungária Kft.-nél

A rendezvény középpontjában a vezetőváltás áll: Hogyan segítheti a vállalati kultúra a vezetőváltást? Milyen egy sikeres pozíció utódlás előkészítése, megvalósítása és utóélete? Hogyan lehet a változásban rejlő lehetőségeket kihasználni? Hogyan kapcsolódik a vezetőváltás a technológiai fejlődéshez, a digitalizációhoz és a fenntarthatósághoz?

További részletek

2023. november 30.

CEO Breakfast Briefing - Focus on Health Care

The next CEO Business Breakfast hosted by DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal will focus on healthcare in Hungary,featuring Deputy State Secretary Dr. Judit Bidló as our interview partner. She has been responsible for the professional management of health at the Ministry of the Interior since March 1, 2023. She is a pharmacist, economist, info-bionics engineer, and a founding member of the Hungarian Health Economics Society.

Register here

2023. december 5.
A DUIHK konjunktúrafóruma Varga Mihály pénzügyminiszterrel

A DUIHK konjunktórafóruma a 2024. évi magyarországi, illetve németországi % európai gazdasági kilátásokról és a keretfeltételek alakulásáról ad tájékoztatást.
Előadóink, Dr. Klaus Günter Deutsch, a BDI kutatási, gazdaság- és iparpolitikai igazgatója, Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Bankszövetség elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter a német és európai ipar helyzetéről és kilátásairól, valamint a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól, illetve a kormány gazdaságpolitikai terveiről számolnak be.

Program és jelentkezés

2023. december 6-8.

Hidrogénipari szakmai út Nürnbergbe

A DUIHK szakmai utat szervez Nürnbergbe, ahol a Hydrogen Dialogue szakvásár meglátogatása mellett lehetőség nyíilik kapcsolatépítésre német és nemzetközi cégekkel. A céglátogatás során új ismeretekkel gazdagodhat és megismerheti  a hidrogéntechnológia gyakorlati alkalmazásait. 

További részletek

További rendezvények

 
 
 
KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
DIHK Konjunktúrafelmérés

A német gazdaság 2023 őszén a lassulás egyértelmű jeleit mutatja

A németországi vállalatok több mint fele jelenleg a gazdaságpolitikát tarjat saját fejlődése szempontjából problémának. Ez derül ki a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) 2023-as őszi gazdasági felméréséből.  A vállalatok mindössze 13 százaléka számít arra, hogy a következő tizenkét hónapban javulni fog az üzleti helyzetük, míg több mint egyharmaduk (35 százalék) romlással számol. A DIHK 2024-re 0.0 százalékos gazdasági növekedést prognosztizál.
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás 

2023. november 9-10., 20-21., december 4.
Termék- / vevőmenedzser tréning2023. november 15-16., 28-29., december 6.
 
2023. november 21-22., december 12-13.
EUREM Energiagazdász tanfolyam2023. november 23-tól