Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. november 7.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. november 30.

CEO Breakfast Briefing - Focus on Health Care

The next CEO Business Breakfast hosted by DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal will focus on healthcare in Hungary,featuring Deputy State Secretary Dr. Judit Bidló as our interview partner.
She has been responsible for the professional management of health at the Ministry of the Interior since March 1, 2023. She is a pharmacist, economist, info-bionics engineer, and a founding member of the Hungarian Health Economics Society.
 

2023. november 15.

Konjunktúrafelmérés 2023. ősz

- a legfontosabb eredmények bemutatása

A 209 résztvevővel készült legutóbbi DUIHK üzleti felmérés eredményeit november 15-én ismerteti Sávos András, a Kamara elnöke és Dirk Wölfer szerző. Az üzleti helyzetre, a legfontosabb üzleti kockázatokra, a szakemberhiányra és a beruházási döntések kritériumaira vonatkozó magyar válaszok mellett a régió más országaira vonatkozó összehasonlító eredményeket is bemutatjuk.

További részletek

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Kiemelt rendezvényeink

2023. november 14.

ESG - A nemzetközi vállalatok elvárásai ÉS az új magyar ESG-törvény

A DUIHK és a Budapesti Értéktőzsde közös rendezvénye exkluzív lehetőséget kínál a magyar kkv-szektornak, hogy megismerjék a német nagyvállalatok ESG elvárásait. A rendezvényen az elfogadás előtt álló új magyar ESG-törvény egyik "atyja" azt is elmagyarázza, hogy az mit jelent majd a magyar kkv-k számára.

Tovább a jelentkezésre

2023. november 21.
Üzleti fórum Lázár János építési és közlekedési miniszterrel

Következő üzleti ebédünk vendége Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki előadásában majd az azt követő pódiumbeszélgetésen betekintést nyújt a DUIHK tagjainak a magyar kormány közlekedés-, építésügy- ás beruházáspolitikájába.

Program és jelentkezés

2023. november 23.

Jour Fixe az IntercityHotel Budapest-ben

A DUIHK következő Jour Fixe rendezvénye az IntercityHotel Budapest-ben kerül megrendezésre.Az IntercityHotel mottója a fenntarthatóság. A szálloda fenntartható módon gondoskodik a környezetről és a rendelkezésünkre álló erőforrásokról, és különböző alternatív módszerekkel dolgozik azon, hogy jobb légkört teremtsen az ügyfelek és a dolgozók számára. Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Tovább a jelentkezéshez

2023. november 30.
women@duihk: Előttem az utódom – sikeres cégutódlás

Tapasztalatcsere a Bayer Hungária Kft.-nél

A rendezvény középpontjában a vezetőváltás áll: Hogyan segítheti a vállalati kultúra a vezetőváltást? Milyen egy sikeres pozíció utódlás előkészítése, megvalósítása és utóélete? Hogyan lehet a változásban rejlő lehetőségeket kihasználni? Hogyan kapcsolódik a vezetőváltás a technológiai fejlődéshez, a digitalizációhoz és a fenntarthatósághoz?

További részletek

2023. november 28.

Kutatás és fejlesztés:
együttműködés a magyarországi német vállalatok és egyetemek között

A magyarországi egyetemekkel való együttműködés egyre fontosabbá válik a német és más vállalatok számára.
Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk példákat mutatni arra, hogy a vállalatok hogyan építettek ki egyetemi partnerségeket, milyen típusú együttműködések léteznek, és milyen kihívások merülhetnek fel az együttműködés kialakításában vagy a folyamatban lévő együttműködésben. Ez a rendezvény különösen a kis- és középvállalkozások számára lehet hasznos, hogy megtapasztalják, hogyan lehetséges érdemben egyetemi partnerségeket kialakítani és a vállalatuk számára hasznosítani.

Program és jelentkezés

2023. december 5.
A DUIHK konjunktúrafóruma Varga Mihály pénzügyminiszterrel

A DUIHK konjunktórafóruma a 2024. évi magyarországi, illetve németországi % európai gazdasági kilátásokról és a keretfeltételek alakulásáról ad tájékoztatást.
Előadóink, Dr. Klaus Günter Deutsch, a BDI kutatási, gazdaság- és iparpolitikai igazgatója, Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Bankszövetség elnöke és Varga Mihály pénzügyminiszter a német és európai ipar helyzetéről és kilátásairól, valamint a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól, illetve a kormány gazdaságpolitikai terveiről számolnak be.

Program és jelentkezés

2023. december 6-8.

Hidrogénipari szakmai út Nürnbergbe

A DUIHK szakmai utat szervez Nürnbergbe, ahol a Hydrogen Dialogue szakvásár meglátogatása mellett lehetőség nyíilik kapcsolatépítésre német és nemzetközi cégekkel. A céglátogatás során új ismeretekkel gazdagodhat és megismerheti  a hidrogéntechnológia gyakorlati alkalmazásait. 

További részletek

További rendezvények

 
 
a dróntechnológia aktualitásai és perspektívái
2023. december 4.
Köszöntjük új tagjainkat!

BUDVILL és TÁRSA Kft.

Credit Control Kft.

DANITECH Synergy Kft.

Mercateo Magyarország Kft.

Surplex GmbH

Thun Hungary Kft.

KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
Gazdaság

A hat legfontosabb magyarországi kamara és gazdasági szervezet, köztük a DUIHK képviselői múlt kedden Nagy Márton gazdasági miniszterrel tárgyaltak az aktuális magyarországi gazdaságpolitikai kihívásokról.

A konzultációs fórum negyedik találkozójának középpontjában ismét a vállalkozások versenyképességével kapcsolatos kérdések álltak. Ennek érdekében a kormány az infrastruktúra bővítését és korszerűsítését tervezi, de felülvizsgálja a közüzemi díjakat és egyéb, a vállalkozásokat terhelő járulékokat, pl. az új EPR-díjakat is.

Bővebben

Már december 1-jétől 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér Magyarországon

Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár szerint 2024. január 1-jéről 2023. december 1-jére hozhatják előre a minimálbér közelgő éves emelését Magyarországon. A szociális partnerek - a szakszervezetek, a munkaadók és a kormány képviselői - között az általános minimálbér 15%-os, valamint a magasabban képzettek "garantált bérminimumának" 10%-os emeléséről folyik a vita. Ez 266.000 Ft (kb. 690 €) új minimálbért és 326.000 Ft (kb. 850 €) garantált bérminimumot jelentene. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint a minimálbérhez kötött egyéb szociális juttatásokat azonban csak január 1-jével korrigálják.
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás 

2023. november 9-10., 20-21., december 4.
Termék- / vevőmenedzser tréning2023. november 15-16., 28-29., december 6.
 
2023. november 21-22., december 12-13.
EUREM Energiagazdász tanfolyam2023. november 23-tól
Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

Nyakunkon a gumicsere szezon

A flottakezeléssel foglalkozó Flexfleet Zrt. cikkéből kiderül, mikortól érdemes téli gumit használni, mit jelent a hét fokos szabály és a DOT szám, valamint kinek érdemes négyévszakos gumiban gondolkodni.