Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. november 14.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. december 5.

A DUIHK Konjunktúrafóruma Varga Mihály pénzügyminiszterrel

A DUIHK konjunktúrafóruma a 2024. évi magyarországi, illetve németországi % európai gazdasági kilátásokról és a keretfeltételek alakulásáról ad tájékoztatást.
Előadóink, Dr. Klaus Günter Deutsch, a BDI kutatási, gazdaság- és iparpolitikai igazgatója, Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Bankszövetség elnöke

és Varga Mihály pénzügyminiszter a német és európai ipar helyzetéről és kilátásairól, valamint a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól, illetve a kormány gazdaságpolitikai terveiről számolnak be.

Program és jelentkezés

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Kiemelt rendezvényeink

2023. november 15.

Konjunktúrafelmérés 2023. ősz - a legfontosabb eredmények bemutatása

- online is

A 209 résztvevővel készült legutóbbi DUIHK üzleti felmérés eredményeit november 15-én ismerteti Sávos András, a Kamara elnöke és Dirk Wölfer szerző. Az üzleti helyzetre, a legfontosabb üzleti kockázatokra, a szakemberhiányra és a beruházási döntések kritériumaira vonatkozó magyar válaszok mellett a régió más országaira vonatkozó összehasonlító eredményeket is bemutatjuk.

További részletek

2023. november 21.
Üzleti fórum Lázár János építési és közlekedési miniszterrel

Következő üzleti ebédünk vendége Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki előadásában majd az azt követő pódiumbeszélgetésen betekintést nyújt a DUIHK tagjainak a magyar kormány közlekedés-, építésügy- ás beruházáspolitikájába.

Program és jelentkezés

2023. november 23.

Jour Fixe az IntercityHotel Budapest-ben

A DUIHK következő Jour Fixe rendezvénye az IntercityHotel Budapest-ben kerül megrendezésre.Az IntercityHotel mottója a fenntarthatóság. A szálloda fenntartható módon gondoskodik a környezetről és a rendelkezésünkre álló erőforrásokról, és különböző alternatív módszerekkel dolgozik azon, hogy jobb légkört teremtsen az ügyfelek és a dolgozók számára. Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Tovább a jelentkezéshez

2023. november 28.

Kutatás és fejlesztés:

együttműködés a magyarországi német vállalatok és egyetemek között

A magyarországi egyetemekkel való együttműködés egyre fontosabbá válik a német és más vállalatok számára.
Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk példákat mutatni arra, hogy a vállalatok hogyan építettek ki egyetemi partnerségeket, milyen típusú együttműködések léteznek, és milyen kihívások merülhetnek fel az együttműködés kialakításában vagy a folyamatban lévő együttműködésben. Ez a rendezvény különösen a kis- és középvállalkozások számára lehet hasznos, hogy megtapasztalják, hogyan lehetséges érdemben egyetemi partnerségeket kialakítani és a vállalatuk számára hasznosítani.

Program és jelentkezés

2023. november 30.

CEO Breakfast Briefing - Focus on Health Care

The next CEO Business Breakfast hosted by DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal will focus on healthcare in Hungary,featuring Deputy State Secretary Dr. Judit Bidló as our interview partner. She has been responsible for the professional management of health at the Ministry of the Interior since March 1, 2023. She is a pharmacist, economist, info-bionics engineer, and a founding member of the Hungarian Health Economics Society.  

Register here

2023. november 30.
women@duihk: Előttem az utódom – sikeres cégutódlás

Tapasztalatcsere a Bayer Hungária Kft.-nél

A rendezvény középpontjában a vezetőváltás áll: Hogyan segítheti a vállalati kultúra a vezetőváltást? Milyen egy sikeres pozíció utódlás előkészítése, megvalósítása és utóélete? Hogyan lehet a változásban rejlő lehetőségeket kihasználni? Hogyan kapcsolódik a vezetőváltás a technológiai fejlődéshez, a digitalizációhoz és a fenntarthatósághoz?

További részletek

2023. december 6-8.

Hidrogénipari szakmai út Nürnbergbe

A DUIHK szakmai utat szervez Nürnbergbe, ahol a Hydrogen Dialogue szakvásár meglátogatása mellett lehetőség nyíilik kapcsolatépítésre német és nemzetközi cégekkel. A céglátogatás során új ismeretekkel gazdagodhat és megismerheti  a hidrogéntechnológia gyakorlati alkalmazásait. 

További részletek

További rendezvények

 
 
a dróntechnológia aktualitásai és perspektívái
2023. december 4.
Vásárok

2024. május 7-10.

DUIHK közösségi stand 2024

- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

Már lefoglalhatja standját a kiállítások mesterhármasára!

A DUIHK egy időben megrendezésre kerülő három kiállításon vesz részt 2024 májusában modern és elegáns közösségi standjával. Így három szakkiállításon - Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary - mutatkozhat be és szerezhet új kapcsolatokat a járműipar és a gépipar területén. A négy csarnokban megrendezésre kerülő kiállítások Közép- és Kelet-Európa vezető szakkiállításai megfelelő szakmai platformot kínálnak az első üzleti kapcsolatokhoz.
 
KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás 

2023. november 9-10., 20-21., december 4.
Termék- / vevőmenedzser tréning2023. november 15-16., 28-29., december 6.
 
2023. november 21-22., december 12-13.
EUREM Energiagazdász tanfolyam2023. november 23-tól
Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

2024. november 23.

Üzemlátogatás a Boxy Logisztikai Zrt. telephelyén

A Netzwerk Digital kezdeményezés keretén belül a Swisscham deglátogatést szervez a Boxy Logisztikai Zrt. telephelyén.
A digitalizáció és a robotizált folyamatok mostanra a logisztikai ágazatban is fontos szerepet kaptak. A Boxy Európa egyik legmodernebb fulfillment raktárát és robotizált szolgáltatását működteti, amely webáruházak és e-kereskedők raktári logisztikáját szolgálja ki robotizáltan és hibamentesen.

 

30 éves jubieumát ünnepli az

Audi Hungaria


Az Audi Hungaria az elmúlt 30 évben egy kis motorgyárból a járműipar meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Az Audi Hungaria Zrt. motor- és járműgyártásával, szerszámgyárával és műszaki fejlesztésével, a Volkswagen Group számára nyújtott prémium szolgáltatásaival az AUDI AG egyik legnagyobb külföldi gyárává fejlődött. November 7.-én az Audi Hungaria 30 éves jubileumi rendezvényén ünnepélyesen megkezdődött az új elektromos motorgeneráció sorozatgyártása a prémium elektromos platform (Premium Platform Electric, PPE) számára, mely az Audi Q6 e-tron modellsorozatban debütál.
 
Az Audi Hungaria a DUIHK 30. jubileumi évének platina fokozatú szponzora.

Új tagunk: Mercateo

Magyarország Kft.

Egy megbízható Partnert keres az eseti beszerzései lefedéséhez? A Mercateo B2B piactere a megfelelő hely:
 
• közel 5,5 millió elérhető termék
• egyetlen hitelező modell
• elérhetőség 12 országban
• kosároptimalizáció
 
A másolópapírtól a monitorig, csavaroktól a munkaruházatig – válasszon több millió ellenőrzött, azonnal elérhető termékünk közül.

2023. november 25.

Állásbörze menekültek számára

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) az AMIF támogatásával állásbörzére hívja Önt a budapesti Dévai Fogadó Közösségi Házba. A rendezvény lehetőséget nyújt a vállalatoknak, hogy találkozzanak és toborozzanak Ukrajnából és más országokból érkező munkavállalókat.
További információért kérjük, forduljon  Átol Dorottyához (atol@unhcr.org) és Andrásy Rékához