Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. november 21.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. november 21.

Sikeres üzleti Fórum Lázár János miniszterrel

Lázár János építési és közlekedési miniszter volt a DUIHK mai üzleti fórumának vendége az Anantara Hotel New York Palace-ban. A miniszter nemcsak a tárcájához közvetlenül kapcsolódó témákról beszélt, például a kormány hosszú távú közlekedési és logisztikai stratégiájáról vagy az építési jog és az állami beruházási tevékenység újraszabályozásáról, hanem a német-magyar kapcsolatok általános aspektusairól is.

Ezt megelőzően a miniszter szűk körben eszmecserét folytatott Sávos Andrással, a Kamara elnökével és néhány jelentős tagvállalat képviselőjével a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alapvető, illetve konkrét kérdéseiről is. A rendezvény egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy a tárgyilagos szakmai párbeszéd és a partnerségen alapuló megoldások keresése elengedhetetlen a két gazdaság hosszú távú sikerének biztosításához.

2023. november 23.

Jour Fixe az IntercityHotel Budapest-ben

A DUIHK idei utolsó Jour Fixe rendezvénye az IntercityHotel Budapest-ben kerül megrendezésre. Az IntercityHotel mottója a fenntarthatóság.
A szálloda fenntartható módon gondoskodik a környezetről és a rendelkezésünkre álló erőforrásokról, és különböző alternatív módszerekkel dolgozik azon, hogy jobb légkört teremtsen az ügyfelek és a dolgozók számára. Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.
 

Konjunktúrafelmérés 2023. ősz

A világgazdasági folyamatok és kockázatok, valamint a belföldi általános keretfeltételek a DUIHK tagvállalatai számára is óriási kihívást jelentenek. Ezt igazolják a DUIHK aktuális Konjunktúrafelmérésének eredményei is, melyeket november 15-én mutattak be.
 

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Kiemelt rendezvényeink

2023. november 28.

Kutatás és fejlesztés:

együttműködés a magyarországi német vállalatok és egyetemek között

A magyarországi egyetemekkel való együttműködés egyre fontosabbá válik a német és más vállalatok számára.
Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk példákat mutatni arra, hogy a vállalatok hogyan építettek ki egyetemi partnerségeket, milyen típusú együttműködések léteznek, és milyen kihívások merülhetnek fel az együttműködés kialakításában vagy a folyamatban lévő együttműködésben. Ez a rendezvény különösen a kis- és középvállalkozások számára lehet hasznos, hogy megtapasztalják, hogyan lehetséges érdemben egyetemi partnerségeket kialakítani és a vállalatuk számára hasznosítani.

Program és jelentkezés

2023. november 30.

CEO Breakfast Briefing - Focus on Health Care

The next CEO Business Breakfast hosted by DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal will focus on healthcare in Hungary,featuring Deputy State Secretary Dr. Judit Bidló as our interview partner. She has been responsible for the professional management of health at the Ministry of the Interior since March 1, 2023. She is a pharmacist, economist, info-bionics engineer, and a founding member of the Hungarian Health Economics Society.  

Register here

2023. november 30.
women@duihk: Előttem az utódom – sikeres cégutódlás

Tapasztalatcsere a Bayer Hungária Kft.-nél

A rendezvény középpontjában a vezetőváltás áll: Hogyan segítheti a vállalati kultúra a vezetőváltást? Milyen egy sikeres pozíció utódlás előkészítése, megvalósítása és utóélete? Hogyan lehet a változásban rejlő lehetőségeket kihasználni? Hogyan kapcsolódik a vezetőváltás a technológiai fejlődéshez, a digitalizációhoz és a fenntarthatósághoz?

További részletek

2023. december 4.

Virtuális fórum: Drónok Bajorország és Magyarország felett

Online-rendezvényünkön szakértőink bemutatják a drónok alkalmazásának aktuális helyzetét, valamint bajor és magyarországi kutatás-fejlesztési projekteket.

Tovább a jelentkezéshez

2023. december 5.
A DUIHK Konjunktúrafóruma Varga Mihály pénzügyminiszterrel

A DUIHK konjunktúrafóruma a 2024. évi magyarországi, illetve németországi / európai gazdasági kilátásokról és a keretfeltételek alakulásáról ad tájékoztatást.
Előadóink, Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Bankszövetség elnöke
és Varga Mihály pénzügyminiszter a német és európai ipar helyzetéről és kilátásairól, valamint a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól, illetve a kormány gazdaságpolitikai terveiről számolnak be.

Program és jelentkezés

2023. december 6-8.

Hidrogénipari szakmai út Nürnbergbe

A DUIHK szakmai utat szervez Nürnbergbe, ahol a Hydrogen Dialogue szakvásár meglátogatása mellett lehetőség nyíilik kapcsolatépítésre német és nemzetközi cégekkel. A céglátogatás során új ismeretekkel gazdagodhat és megismerheti  a hidrogéntechnológia gyakorlati alkalmazásait. 

További részletek
Vásárok

2024. május 7-10.

DUIHK közösségi stand 2024

- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

Már lefoglalhatja standját a kiállítások mesterhármasára!

A DUIHK egy időben megrendezésre kerülő három kiállításon vesz részt 2024 májusában modern és elegáns közösségi standjával. Így három szakkiállításon - Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary - mutatkozhat be és szerezhet új kapcsolatokat a járműipar és a gépipar területén. A négy csarnokban megrendezésre kerülő kiállítások Közép- és Kelet-Európa vezető szakkiállításai megfelelő szakmai platformot kínálnak az első üzleti kapcsolatokhoz.
 

Új, éves partnerprogram tagvállalatainknak 

Új, éves partnerprogramunk elindításával tagvállalatainknak egész éven át tartó folyamatos és kiemelt jelenlétet biztosítunk. A partnerprogram összeállítása során arra törekedtünk, hogy a tervezhetőség, a műfaji sokszínűség és az üzleti szemlélet szempontjai érvényesüljenek. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, Borsos Bálint (borsos@ahkungarn.hu) kollégánk bővebben is tájékoztatja a részletekről. 

KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás 

2023. november 9-10., 20-21., december 4.
Termék- / vevőmenedzser tréning2023. november 15-16., 28-29., december 6.
 
2023. november 21-22., december 12-13.
EUREM Energiagazdász tanfolyam2023. november 23-tól
Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

2024. november 23.

Üzemlátogatás a Boxy Logisztikai Zrt. telephelyén

A Netzwerk Digital kezdeményezés keretén belül a Swisscham deglátogatést szervez a Boxy Logisztikai Zrt. telephelyén.
A digitalizáció és a robotizált folyamatok mostanra a logisztikai ágazatban is fontos szerepet kaptak. A Boxy Európa egyik legmodernebb fulfillment raktárát és robotizált szolgáltatását működteti, amely webáruházak és e-kereskedők raktári logisztikáját szolgálja ki robotizáltan és hibamentesen.

 

Az infláció alakulása az elmúlt évben Magyarországon és jövőbeli kilátások

koneferncia és kerekasztal-beszélgetés
- Mennyire megbízható a magyarországi infláció előrejelzése?
- Melyek azok a tényezők, amik befolyásolhatják pozitív, vagy negatív irányba az inflációt?
- Hogyan hathat a nemzetközi helyzet az inflációra?
- Milyen hatással van a magas infláció a bérfejlesztésekre?
- Milyen hatással lehet az infláció a munkaerő elvándorlásra?
 

#working positively - már Magyarországon is

A #workingpositively célja, hogy ösztönözze a munkáltatókat, hogy váljanak látható példaképpé a HIV-pozitív és más krónikus betegségben szenvedő munkavállalók támogatásában. A #workingpositively kezdeményezés először 2019 júniusában indult Németországban, majd sikeresen elterjedt más országokban is. Minden egyes országban vagy régióban egy helyi civil szervezet működik közre a Deutsche Aidshilfe, az SAP és az IBM alapító partnereiként.