Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. november 28.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. december 5.

A DUIHK Konjunktúrafóruma Varga Mihály pénzügyminiszterrel

A DUIHK konjunktúrafóruma a 2024. évi magyarországi, illetve németországi / európai gazdasági kilátásokról és a keretfeltételek alakulásáról ad tájékoztatást.
Előadóink, Dr. Klaus Günter Deutsch, a Német Iparszövetség (BDI) kutatási, gazdaság- és iparpolitikai igazgatója, Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Bankszövetség elnöke

és Varga Mihály pénzügyminiszter a német és európai ipar helyzetéről és kilátásairól, valamint a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól, illetve a kormány gazdaságpolitikai terveiről számolnak be. Dirk Wölfer, a DUIHK kommunikációs vezetője a magyarországi német vállalatok jelenlegi hangulatáról és várakozásaikról tájékoztat majd.

Program és jelentkezés

SAVE THE DATE

2024. január 25. - Millenáris Park

A DUIHK Évnyitó Estje

Kiemelt rendezvényeink

2023. november 30.
women@duihk: Előttem az utódom – sikeres cégutódlás

Tapasztalatcsere a Bayer Hungária Kft.-nél

A rendezvény középpontjában a vezetőváltás áll: Hogyan segítheti a vállalati kultúra a vezetőváltást? Milyen egy sikeres pozíció utódlás előkészítése, megvalósítása és utóélete? Hogyan lehet a változásban rejlő lehetőségeket kihasználni? Hogyan kapcsolódik a vezetőváltás a technológiai fejlődéshez, a digitalizációhoz és a fenntarthatósághoz?

További részletek

2023. december 4.

Virtuális fórum: Drónok Bajorország és Magyarország felett

Online-rendezvényünkön szakértőink bemutatják a drónok alkalmazásának aktuális helyzetét, valamint bajor és magyarországi kutatás-fejlesztési projekteket.

Tovább a jelentkezéshez

2023. december 6-8.

Hidrogénipari szakmai út Nürnbergbe

A DUIHK szakmai utat szervez Nürnbergbe, ahol a Hydrogen Dialogue szakvásár meglátogatása mellett lehetőség nyíilik kapcsolatépítésre német és nemzetközi cégekkel. A céglátogatás során új ismeretekkel gazdagodhat és megismerheti  a hidrogéntechnológia gyakorlati alkalmazásait. 

További részletek

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Vásárok

2024. május 7-10.

DUIHK közösségi stand 2024

- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

Már lefoglalhatja standját a kiállítások mesterhármasára!

A DUIHK egy időben megrendezésre kerülő három kiállításon vesz részt 2024 májusában modern és elegáns közösségi standjával. Így három szakkiállításon - Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary - mutatkozhat be és szerezhet új kapcsolatokat a járműipar és a gépipar területén. A négy csarnokban megrendezésre kerülő kiállítások Közép- és Kelet-Európa vezető szakkiállításai megfelelő szakmai platformot kínálnak az első üzleti kapcsolatokhoz.
 
KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

2023. december 4.

„Neubeginn und Kontinuität“

A Prőhle Gergely volt berlini magyar nagykövet által moderált konferencián a német-magyar kapcsolatok számos fontos - jelenlegi és egykori - alakítója beszél majd azok mérföldköveiről és jelentőségéről aktuális és történelmi szempontból, köztük dr. Gulyás Gergely miniszter, a két jelenlegi nagykövet, Dr. Györkös Péter és Julia Gross, Ursula Seiler-Albring volt német nagykövet és volt államminiszter, Dr. Balázs Péter volt magyar külügyminiszter és uniós biztos, Dr. Hiller István volt miniszter, valamint Jürgen Illing, a DUIHK volt ügyvezető igazgatója.
 

2023. december 2.

Budapesti Német Iskola:

Karácsonyi vásár

A Budapesti Német Iskola adventi vásárán lelkes szülők és diákok teszik felejthetelenné az estét: szorgoskodnak a grillnél, gondoskodnak gofriról, sültkrumpliról, kekszről, pogácsáról, kávéról és süteményről, valamint forralt borról és a gyerekeknek puncsról.
 

2023. december 10.

Deutscher Kulturkreis Budapest:

Adventi vásár

dTombola, forralt bor, kolbász, gofri, apró ajándékok és adventi hangulat várja a Deutscher Kulturkreis Budapest karácsonyi vásárának vendégeit. A renezvény bevételét a szervezők a zsámbéki szociális projektjük javára ajánlják fel.
 
Pályázati felhívás

32. Magyar Innovációs Nagydíj

2024. február 5-ig páylázhatnak a Magyar Innovációs Nagydíjra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel, a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok figyelembevételével jelentős üzleti hasznot értek el.