Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2023. december 5.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. január 25.

A DUIHK Évnyitó Estje a Millenáris Parkban

A mozgalmas 2023-as jubileumi év után immár előre tekintünk 2024-re. Január végi hagyományos évnyitó estünkön beszámolunk a Kamara jövő évi tervezett tevékenységeiről és prioritásairól. Tekintettel az innováció és a kutatás-fejlesztés rohamosan növekvő jelentőségére, meghívott vendégeink, köztük Magyarország kulturális és innovációs minisztere, Csák János is kifejti majd gondolatait ezzel a témával kapcsolatban.

Tovább a jelentkezéshez

Növekedési kilátások: Vegyes előrejelzések a DUIHK Konjunktúrafórumán

2024 a gazdasági fellendülés éve lesz Radovan Jelasity, az Erste Bank Hungary igazgatóságának elnöke, a Magyar Bankszövetség elnöke és Szőcs Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára szerint.
Erről mindketten a DUIHK idei Konjunktúrafórumán beszéltek. Berlinből csatlakozott hozzánk dr. Klaus Günter Deutsch, a Német Iparszövetség (BDI) kutatási, gazdaság- és iparpolitikai igazgatója, aki a következő évre csak nagyon visszafogott gazdasági növekedést jósolt Németország számára. Dirk Wölfer, a DUIHK kommunikációs vezetője ismertette a Kamara legfrissebb gazdasági felmérését, amely a magyarországi német vállalatok körében igen visszafogott üzleti hangulatot állapított meg. 

Bővebben

SAVE THE DATE

2024. március 8.

Female Business Leaders Conference
- a gazdaság változó keretfeltételei

A nemzetközi nőnap alkalmából a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) women@duihk női hálózata és a DialogueUngarn második alkalommal szervez üzleti konferenciát női vezetők számára.

DUIHK-Álláshirdetés

Attraktive Position in einem internationalen Umfeld. Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation, sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Mitarbeiter/in zur Ergänzung unseres Teams "Marktberatung".
Zur Stellenbeschreibung >>>
 
Vásárok

2024. május 7-10.

DUIHK közösségi stand 2024

- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

A régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvénye: ipari, gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és járműipari beszállítói nemzetközi szakkiállítás.

Foglaljon standot a kiállítások mesterhármasára!

KONTAKTER 2024

Exkluzív lehetőség DUIHK-tagoknak

A reklám a nehéz időkben is - sőt, különösen akkor - fontos. Tagjainknak lehetőséget kínálunk, hogy a "KONTAKTER" legújabb kiadásában költséghatékony módon és kiemelten helyezhessék el hirdetéseiket. A hirdetéssel tagjaink a kiadvány nagy felhasználói bázisából profitálnak, mert a Kontakter más kiadványokhoz képest viszonylag "hosszú életű" is.

A német-magyar üzleti kapcsolatok legszélesebb körben használt vállalati kézikönyve részletes információkat kínál a DUIHK mintegy 920 tagjáról, valamint tartalmazza az üzleti szempontból fontos hatóságok és szakmai szövetségek átfogó elérhetőségeit.

Ajánlat letöltése
Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

Új tag a fenntarthatóság jegyében: GREEN BRANDS

A GREEN BRANDS Hungary (GB Sustainability Kft.) nemzetközi, független minősítő szervezet, idén nyáron csatlakozott az Iparkamarához. Együttműködésben a környezet- és klímavédelem, a fenntarthatóság és a piackutatás területén tevékenykedő, szintén független és elismert nemzetközi intézményekkel, ökológiailag fenntartható márkákat minősítenek, akik ezáltal lehetőséget kapnak a GREEN BRANDS-védjegy megszerzésére. A védjegy az Európai Unió által regisztrált és nemzetközileg elismert. Fő tevékenységeik közé tartozik a fenntarthatósági menedzser képzés is, melyet hazánkban elsőként kezdtek oktatni nemzetközi tapasztalataik alapján.

 

2024. november 7-10.

TECHXPO BUDAPEST 2024

TECHXPO BUDAPEST 2024 néven négynapos nemzetközi technológiai kiállítást, szakvásárt és innovációs showt rendez 2024. november 7-10 között Budapesten a Ringier Hungary médiavállalat és főszervezőként az ICT Global. A szervezők kiemelt célja, hogy az első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal megvalósuló rendezvény a közép-kelet-európai térség meghatározó technológiai, ipari és innovációs szakmai, üzleti és lakossági platformjává, egyúttal vonzó, önálló turisztikai programmá is váljon.

Pályázati felhívás

32. Magyar Innovációs Nagydíj

2024. február 5-ig páylázhatnak a Magyar Innovációs Nagydíjra azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel, a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok figyelembevételével jelentős üzleti hasznot értek el.