Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. január 23.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. január 25.

A DUIHK Évnyitó Estje a Millenáris Parkban

A mozgalmas 2023-as jubileumi év után immár előre tekintünk 2024-re. Január 25-én megrendezésre kerülő hagyományos évnyitó estünkön tájékoztatást adunk a Kamara jövő évi tervezett tevékenységeiről és prioritásairól, mely évben egyébként a globális gazdasági és politikai fejleményekre való tekintettel a vállalatok mindkét országban továbbra is komoly kihívásokkal néznek majd szembe.

A rendezvényen ezúttal a HIPA vezérigazgatója, Joó István és Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára lesznek vendégelőadóink.

Tovább a jelentkezéshez

2024. február 21.

CEO Breakfast Briefing - Focus on the Defence Industry in Hungary

The next CEO Business Breakfast, hosted by DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal (BBJ), Budapest Security Dialogue (BSD) takes a deep dive into the realities of the defence industry in Hungary. 
The discussion with the companies will be led jointly by Robin Marshall, Editor-in-chief at BBJ, and Wolf Illner, Managing Director BSD
This gathering aims to provide a candid and insightful discussion about the defence industry landscape in Hungary, bringing German manufacturers and potential Hungarian suppliers closer together and providing connections for DUIHK members with defence industry players.

Register here

2024. február 1.
"Utazás a világ körül"
- Nők a nemzetközi üzleti életben

Online beszélgetés az algériai, kenyai és marokkói német külkereskedelmi kamarák ügyvezető igazgatóival a globalizációról, a nőkről az üzleti életben, valamint az életről és a munkáról a három külföldi helyszínen

Program és jelentkezés

2024. február 1.
Kiberbűnüzés Magyarországon
- IT-biztonság a vállalatok számára és az online csalások megelőzése

Ez a webinárium a Németország és Ukrajna közötti gazdasági együttműködést veszi górcső alá, és azt a kérdést járja körül, hogy "Hogyan lehetséges jelenleg sikeres üzletet kötni Ukrajnában?". Emellett a Német-Ukrán Ipari és Kereskedelmi Kamara (AHK) beszélni fog arról, hogy mit kell figyelembe venni, és milyen intézkedések állnak rendelkezésre helyben a német vállalatok támogatására.

Program és jelentkezés

2024. február 13.

Rendszerirányítási szoftver: Smanag Synergy Meetup

A Qfd Group a Német-Magyar Gazdaség házában szervezett konferencián bemutatja felhőalapú rendszerirányítási szoftverét, amely lehetővé teszi, hogy távolról is hatékonyan kezelje és felügyelje informatikai rendszereit. A rendezvényen a Qfd szakértői bemutatják, hogyan lehet hatékonyabban kezelni és optimalizálni irányítási rendszereit. 

2024. február 15.
Nők a műszaki és természtettudományi szakmákban - lehetőségek az energiaiparban

Üzleti reggeli az E.ON Hungária Zrt.-nél

A természettudományi és a műszaki szakmákat hosszú évekig a férfiak uralták. A munka világának változásával számos munkaköri profil is változik ezeken a területeken. A digitalizáció és a folyamatoptimalizálás egyre fontosabb szerepet játszik, ami  teljesen új lehetőségeket nyit meg a nők előtt - különösen az energiaiparban. Ezeket szeretnénk megvitatni az E.ON Hungaria munkatársaival és a pódiumbeszélgetés résztvevővel.

Tovább a jelentkezéshez

2024. február 19.

FEMALE SUCCESS: Tudni, hogyan
- több nő a vezetői pozíciókban

A társadalmi és szabályozási követelmények miatt a vállalatoknak több nőt kell kinevezniük vezetői pozíciókba. Dr. Marie-Theres Thiell és Dr. Martina Rudy kifejlesztették a moduláris "FEMALE SUCCESS" koncepciót, hogy támogassák a vállalatokat ezen cél elérésben. Az Online rendezvényen a következő kérdésekre kaphat választ:

  • Mit takar a koncepció és a modulok?
  • Hogyan profitálhat belőle az Ön cége?
  • Hogyan valósul meg a koncepció?

2024. február 27.
Hulladékgazdálkodás mesterfokon a Büchl Hungaria Kft-nél

A rendezvény keretében megismerkedhetünk a vállalatokat érintő legfőbb környezetvédelmi, fenntarthatósági kötelezettségekkel is, így többek között a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR), és a vállalati társadalmi felelősségvállalási szabályokat összefoglaló ESG-törvény legfontosabb tudnivalóival, valamint megtudhatjuk, hogy milyen kihívások elé állítja az EPR a német piacra csomagolt termékeket értékesítő vállalkozásokat.

Tovább a jelentkezéshez
SAVE THE DATE!

2024. február 29.
a DUIHK Jour Fixe rendezvénye

2024. március 5-8.
Hangszerek között:
Szakmai út Bajorországba Magyarországról, Lengyelországból és Csehországból

A DUIHK a „Bajorország - a megfelelő partner" (Bayern - Fit for Partnership) kezdeményezés támogatásával megvalósuló nemzetközi projekt keretében egy négynapos programot szervez Bajorországba magyar, lengyel és cseh szakemberek számára hangszerkészítés témakörben. A cég- és műhelylátogatások, valamint a nürnbergi akustika vásáron tett látogatás lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére és a bajor hangszerkészítők termékeinek a megismerésére.

Program és jelentkezés

2024. március 8.
Female Business Leaders Conference
- a gazdaság változó keretfeltételei

A nemzetközi nőnap alkalmából a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) women@duihk női hálózata és a DialogueUngarn második alkalommal szervez üzleti konferenciát női vezetők számára.

Program és jelentkezés

2024. március 18-19.
Élelmiszerek Németországból

Kapcsolatépítési lehetőség német élelmiszeripari vállalkozásokkal - élelmiszeripari kontaktbörze

A GEFA Exportservice GmbH a Német-Magyar (valamint a Német-Szlovák) Ipari és Kereskedelmi Kamarával együttműködésben szakmai utat szervez élelmiszeripari német vállalatok számára Magyarországra és Szlovákiába a Német Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) megbízásából. Az üzleti partnereket (főként forgalmazókat, importőröket) kereső német élelmiszeripari vállalkozások képviselőivel a magyar szakemberek számára 2024. március 18-án és 19-én, a budapesti kapcsolatépítő rendezvényünkön nyílik lehetőség.

Program és jelentkezés

2024. március 25.

Workshop Upskilling in Finance

New technologies, shifting market demands, and a constantly evolving regulatory environment are just a few of the factors driving change in financial services in different industries. 

  • What are the skills that will keep finance organizations relevant? What are specific skill gaps?
  • What are best practices in companies?
  • What role could companies and universities take in upskilling?
More
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

A régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvénye: ipari, gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és járműipari beszállítói nemzetközi szakkiállítás

Utolsó szabad standok! Foglaljon most!


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Új épületenergetikai szabályozás
2024. február 6.

Energiahatékonysági fórum - Vecsés
2024. február 13.

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. február 14-től

Integrált Irányítási Rendszer képzés
2024. március 18-22.


Gazdaság

Előrejelzések a magyar gazdaságra

Még nem ismertek a 2023-ra vonatkozó végleges gazdasági adatok, de a jelek szerint szinte biztos, hogy a magyar gazdaság tavaly valószínűleg 0,5% körüli mértékben zsugorodott, főként a visszaeső beruházások és a csökkenő magánkereslet miatt. A vállalatok számára azonban sokkal fontosabbak az idei és a következő évekre vonatkozó kilátások. Összegyűjtöttük Önöknek a legfontosabb intézmények és kutatóintézetek 2024-re és 2025-re vonatkozó előrejelzéseit, többek között a gazdasági növekedésre, a beruházásokra, az importra és exportra, valamint az infláció alakulására vonatkozóan.

Tovább

Felmérés

Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi külföldi vállalatoknál

Mennyire hangsúlyos a német nyelv a magyarországi cégek életében? Milyen szerepet kap a mindennapokban a német vállalati kultúra? Mekkora igény volna a
továbbképzésre? Erre keres választ a német nyelv jelentőségével kapcsolatos kutatása, amelyet a 13 magyarországi német, osztrák és svájci szervezetet tömörítő Német.Karrier.Siker. kezdeményezés indított.

Kérjük, hogy Ön is vegyen részt a felmérésben – 2024. február 24-ig

Kérdőív kitöltése

Tagjaink és partnereink hírei

2024. január 31.
Webinar: Rebuilt Ukraine – témák, kapcsolatok, fókuszpontok

Ez a webinárium a Németország és Ukrajna közötti gazdasági együttműködést veszi górcső alá, és azt a kérdést járja körül, hogy "Hogyan lehetséges jelenleg sikeres üzletet kötni Ukrajnában?". Emellett a Német-Ukrán Ipari és Kereskedelmi Kamara (AHK) beszélni fog arról, hogy mit kell figyelembe venni, és milyen intézkedések állnak rendelkezésre helyben a német vállalatok támogatására.

Program és jelentkezés

2024. február 6.

Business Breakfast: The challenges of solar energy M&A and financing

Besides enticing food, our experts and special guests will present, among others, the key market developments that may affect the value of solar power plants, the challenges of solar energy transactions and financing solar power plants, and the questions around the Hungarian Government’s pre-emption right regarding the purchase of solar power plants in Hungary by foreign investors. After the presentations, KPMG experts will be joined by international renewable energy investors and representatives of leading commercial banks to discuss current practices and opportunities in the sector.

Register here

2024. április 17.

Német Buyers Mission

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara német vállalkozások számára szervez támogatott "Buyers Missiont" gépipar, fémmegmunkálás, elektronika, mérnöki tevékenységek, klaszter együttműködés területén. Olyan német cégek jelentkezését várják, akik baranyai gyártói kapcsolatot építenének ki, beszállítót, kooperációt keresnek, ide termelést helyeznének ki, befektetnének.  A 2024. február 15-ig beérkező igények alapján céglátogatásokat és tárgyalási lehetőséget szerveznek 2024. április 17-re Pécsett.

Adatlap kitöltése

2024. október 1-3.

ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ, Magyarország legnagyobb kiállításszervezője, 2024. őszén egy új, hiánypótló kiállítást vezet be a magyar piacra ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA elnevezéssel környezetipar, hulladék- és vízgazdálkodás, fenntarthatóság témában.

Kedvezményes előjelentkezés: 2024. február 15-ig.

További információk