Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. február 13.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

Megbízható Munkaadó: Employer Branding tagvállalatainknak - Már lehet pályázni!

Mostantól ismét lehet pályázni "Megbízható Munkaadó" címre. A DUIHK ezzel a címmel olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, és egyben a vonzóbba teheti a sikeres pályázókat a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.
A pályázatokat 2024. április 7-ig lehet benyújtani.

Pályázzon most!

2024. február 15.
Nők a műszaki és természtettudományi szakmákban - lehetőségek az energiaiparban

Üzleti reggeli az E.ON Hungária Zrt.-nél

A természettudományi és a műszaki szakmákat hosszú évekig a férfiak uralták. A munka világának változásával számos munkaköri profil is változik ezeken a területeken. A digitalizáció és a folyamatoptimalizálás egyre fontosabb szerepet játszik, ami  teljesen új lehetőségeket nyit meg a nők előtt - különösen az energiaiparban. Ezeket szeretnénk megvitatni az E.ON Hungaria munkatársaival és a pódiumbeszélgetés résztvevővel.

Tovább a jelentkezéshez

2024. február 19.

FEMALE SUCCESS: Tudni, hogyan
- több nő a vezetői pozíciókban

A társadalmi és szabályozási követelmények miatt a vállalatoknak több nőt kell kinevezniük vezetői pozíciókba. Dr. Marie-Theres Thiell és Dr. Martina Rudy kifejlesztették a moduláris "FEMALE SUCCESS" koncepciót, hogy támogassák a vállalatokat ezen cél elérésben. Az Online rendezvényen a következő kérdésekre kaphat választ:

  • Mit takar a koncepció és a modulok?
  • Hogyan profitálhat belőle az Ön cége?
  • Hogyan valósul meg a koncepció?

2024. február 21.

CEO Breakfast Briefing - Focus on the Defence Industry in Hungary

The next CEO Business Breakfast, hosted by the DUIHK in partnership with the Budapest Business Journal and Budapest Security Dialogue, turns the spotlight on the defence industry in Hungary.

The DUIHK has assembled a business panel uniquely positioned to take us on a deep dive into the sector’s realities. They are: Paul Walf, CEO of Rheinmetall Hungary; Joachim Hutt, CEO of Dynamit Nobel Defence Hungary; and Peter Ulbrich, general manager of KNDS-KMW Hungary.

As usual, the discussion will be moderated by Robin Marshall, BBJ editor-in-chief, with co-moderator Wolf Illner, managing director of BSD and a former Defence Attaché at the German Embassy in Budapest from 2017 to 2020.

Register here

2024. február 27.
Hulladékgazdálkodás mesterfokon a Büchl Hungaria Kft-nél

A céglátogatás keretében megismerkedhetünk a hulladékgazdálkodás legnagyobb hazai szakértője, a Büchl Hungaria Kft. fenntarthatósági stratégiájával, legújabb innovációival és technológiai újításaival, valamint hasznos információkhoz juthatunk a vállalatokat érintő legfőbb környezetvédelmi, fenntarthatósági kötelezettségekről, így többek között a vállalati társadalmi felelősségvállalási szabályokat összefoglaló ESG-törvény, és a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) legfontosabb hazai és németországi tudnivalóiról.

Tovább a jelentkezéshez

2024. február 29.
A DUIHK Jour Fixe rendezvénye

Idei első Jour Fixe rendezvényünk a Matild Palace Budapest szállodában kerül megrendezésre.
Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Program és jelentkezés

2024. február 29.
Német InfoPoint Székesfehérvár: Energiahatékonyság az iparban

A DUIHK Német-Magyar Tudásközpontja a Fejér Vérmegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen egy workshopot szervez Székesfehérváron, melynek témája az energiahatékonyság az iparban. Az esemény fókuszában kiemelten az új épületenergetikai szabályozás aktualitásai és az ESG, mint a kkv szektor elengedhetetlen versenyképességi tényezője lesznek.

Program és jelentkezés

2024. március 5.
Beruházások ösztönzése - támogatási struktúra Magyarországon 2024

A magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, támogatások folyósításáról szóló tárgyalásokat nagy érdeklődéssel követtük. Ez a webinárium áttekintést nyújt a jelenlegi helyzetről és a magyarországi támogatási struktúráról, támogatási lehetőségekről. Tájékoztatást nyújtunk a beruházások támogatására rendelkezésre álló és tervezett programokról, különösen a feldolgozó és gyártó vállalatok számára, valamint gyakorlati tanácsokat adunk a pályázatok benyújtásához. A webinárium során, az előadást követőn kérdések megválaszolására is sor kerül.

Tovább a jelentkezéshez

2024. március 5-8.
Hangszerek között:
Szakmai út Bajorországba Magyarországról, Lengyelországból és Csehországból

A DUIHK a „Bajorország - a megfelelő partner" (Bayern - Fit for Partnership) kezdeményezés támogatásával megvalósuló nemzetközi projekt keretében egy négynapos programot szervez Bajorországba magyar, lengyel és cseh szakemberek számára hangszerkészítés témakörben. A cég- és műhelylátogatások, valamint a nürnbergi akustika vásáron tett látogatás lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére és a bajor hangszerkészítők termékeinek a megismerésére.

Program és jelentkezés

2024. március 8.
Female Business Leaders Conference
- a gazdaság változó keretfeltételei

A nemzetközi nőnap alkalmából a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) women@duihk női hálózata és a DialogueUngarn második alkalommal szervez üzleti konferenciát női vezetők számára.

Program és jelentkezés

2024. március 18-19.
Élelmiszerek Németországból Kapcsolatépítési lehetőség német élelmiszeripari vállalkozásokkal - élelmiszeripari kontaktbörze

Német élelmiszeripari gyártók mutatkoznak be egy Magyarországra és Szlovákiába szervezett üzleti út keretében. Az érdeklődő magyar forgalmazók és kereskedők március 18-án és 19-én Budapesten folytathatnak együttműködési tárgyalásokat a német résztvevőkkel egy a DUIHK által szervezett rendezvényen.

Program és jelentkezés

SAVE THE DATE!

2024. március 20. - HBKIK Debrecen
Német InfoPoint Debrecen: Befektetés a jövőbe – Befektetés a szakképzett munkaerőbe

Német vállalatok osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a munkaerőpiac aktuális kihívásairól: a fiatalok képzésétől a munka világába történő belépésén át a tudás megosztásáig. Kiemelt téma lesz a külföldi munkavállalók toborzása és foglalkoztatása. Résztvevők többek között: Continental Automotive Hungary Kft., Güntner-Tata Kft., Schaeffler Debrecen Kft.

2024. március 20.
Adatszolgáltatás és transzferár dokumentáció a gyakorlatban

A kapcsolt vállalkozások számára a törvény 2022 eleje óta adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a transzferárakkal kapcsolatban, amit a társasági adóbevallásban kell teljesíteni. A szabályozás a 2023-as adóévtől alkalmazandó.
A rendezvényen adótanácsadók számolnak be az új követelményekkel kapcsolatos tapasztalataikról, valamint beszélnek az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról is.

Program és jelentkezés

2024. március 25.
Workshop Upskilling in Finance

New technologies, shifting market demands, and a constantly evolving regulatory environment are just a few of the factors driving change in financial services in different industries. 

  • What are the skills that will keep finance organizations relevant? What are specific skill gaps?
  • What are best practices in companies?
  • What role could companies and universities take in upskilling?
More
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

A régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvénye: ipari, gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és járműipari beszállítói nemzetközi szakkiállítás

Utolsó szabad stand foglalható!


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Energiahatékonysági fórum - Vecsés
2024. február 13.

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. február 14-től

Energiahatékony üzemeltetés
2024. február 20-tól

Integrált Irányítási Rendszer képzés
2024. március 18-22.


Felmérés

Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi külföldi vállalatoknál

Mennyire hangsúlyos a német nyelv a magyarországi cégek életében? Milyen szerepet kap a mindennapokban a német vállalati kultúra? Mekkora igény volna a
továbbképzésre? Erre keres választ a német nyelv jelentőségével kapcsolatos kutatása, amelyet a 13 magyarországi német, osztrák és svájci szervezetet tömörítő Német.Karrier.Siker. kezdeményezés indított.

Kérjük, hogy Ön is vegyen részt a felmérésben – 2024. február 24-ig

Kérdőív kitöltése

Tagjaink és partnereink hírei

2024. március 6-7.
Konferencia és kiállítás: Az energiatárolás jövője

AZ ENERGIATÁROLÁS JÖVŐJE konferencia és kiállítás alkalmával bemutatkoznak az energiatárolás hazai képviselői, bemutatják a legújabb lakossági, vállalati és ipari megoldásokat. Előadóink érintik a villamosenergia-tárolást, a napenergia felhasználást és az autótöltést érintő lehetőségeket, szabályozásokat, valamint a hazai és nemzetközi gyakorlati tapasztalatokat. A DUIHK2024 jelszóval kedvezményes részvételi lehetőség.

Részletek és jelentkezés

Új tagunk: GROB Hungaria Kft. 

A nagymúltú német GROB-WERKE gépgyártó leányvállalata 2011-ben kezdte meg magyarországi tevékenységét. A GROB teljes termékportfóliójának értékesítését és a gépekhez kapcsolódó szervizszolgáltatást végzi. Az innovatív gyártási és automatizálási rendszerek terén legfőképpen az autóipar, de számos más iparág számára is kínál hatékony gyártási megoldásokat.