Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. február 20.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

A DUIHK 30. Konjunktúrafelmérése
- fontos az Ön véleménye!

Számos elemző és intézmény 2024-re is nagy kihívásokat lát az európai gazdaságokat meghatározó környezetben.
Ahhoz, hogy részletesen megismerhessük a Magyarországgal kapcsolatos várakozásokat és értékeléseket, arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a DUIHK aktuális konjunktúrafelmérésében.
A megkérdezés 2024. március 8-ig tart, a kérdések megválaszolása pedig mindössze 10 percet vesz igénybe.
Az eredményeket áprilisban ismertetjük.

Ugrás a kérdőívre
Következő rendezvényeink

2024. február 27.
Hulladékgazdálkodás mesterfokon a Büchl Hungaria Kft-nél

A céglátogatás keretében megismerkedhetünk a hulladékgazdálkodás legnagyobb hazai szakértője, a Büchl Hungaria Kft. fenntarthatósági stratégiájával, legújabb innovációival és technológiai újításaival, valamint hasznos információkhoz juthatunk a vállalatokat érintő legfőbb környezetvédelmi, fenntarthatósági kötelezettségekről, így többek között a vállalati társadalmi felelősségvállalási szabályokat összefoglaló ESG-törvény, és a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) legfontosabb hazai és németországi tudnivalóiról.

Tovább a jelentkezéshez

2024. február 29.
A DUIHK Jour Fixe rendezvénye

Idei első Jour Fixe rendezvényünk a Matild Palace Budapest szállodában kerül megrendezésre.
Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Program és jelentkezés

2024. február 29.
Német InfoPoint Székesfehérvár: Energiahatékonyság az iparban

A DUIHK Német-Magyar Tudásközpontja a Fejér Vérmegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen egy workshopot szervez Székesfehérváron, melynek témája az energiahatékonyság az iparban. Az esemény fókuszában kiemelten az új épületenergetikai szabályozás aktualitásai és az ESG, mint a kkv szektor elengedhetetlen versenyképességi tényezője lesznek.

Program és jelentkezés

2024. március 5.
Beruházások ösztönzése - támogatási struktúra Magyarországon 2024

A magyar kormány és az Európai Bizottság közötti, támogatások folyósításáról szóló tárgyalásokat nagy érdeklődéssel követtük. Ez a webinárium áttekintést nyújt a jelenlegi helyzetről és a magyarországi támogatási struktúráról, támogatási lehetőségekről. Tájékoztatást nyújtunk a beruházások támogatására rendelkezésre álló és tervezett programokról, különösen a feldolgozó és gyártó vállalatok számára, valamint gyakorlati tanácsokat adunk a pályázatok benyújtásához. A webinárium során, az előadást követőn kérdések megválaszolására is sor kerül.

Tovább a jelentkezéshez

2024. március 8.
Female Business Leaders Conference - a gazdaság változó keretfeltételei
Online becsatlakozási lehetőség

A nemzetközi nőnap alkalmából a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) women@duihk női hálózata és a DialogueUngarn második alkalommal szervez üzleti konferenciát női vezetők számára.

Tekintettel a nagy érdeklődésre a rendezvényterem befogadóképességét elértük. További jelentkezőknek az online-részvételt tudjuk biztosítani.

Program és jelentkezés

2024. március 18-19.
Élelmiszerek Németországból Kapcsolatépítési lehetőség német élelmiszeripari vállalkozásokkal - élelmiszeripari kontaktbörze

Német élelmiszeripari gyártók mutatkoznak be egy Magyarországra és Szlovákiába szervezett üzleti út keretében. Az érdeklődő magyar forgalmazók és kereskedők március 18-án és 19-én Budapesten folytathatnak együttműködési tárgyalásokat a német résztvevőkkel egy a DUIHK által szervezett rendezvényen.

Program és jelentkezés

2024. március 20.
Német InfoPoint Debrecen
Befektetés a jövőbe – Befektetés a szakképzett munkaerőbe

Német vállalatok osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a munkaerőpiac aktuális kihívásairól: a fiatalok képzésétől a munka világába történő belépésén át a tudás megosztásáig. Kiemelt téma lesz a külföldi munkavállalók toborzása és foglalkoztatása. Résztvevők többek között: Continental Automotive Hungary Kft., Güntner-Tata Kft., Schaeffler Debrecen Kft.

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. május 16. - Deutsche Telekom IT Solutions székház
A DUIHK éves taggyűlése

2024. március 20.
Adatszolgáltatás és transzferár dokumentáció a gyakorlatban

A kapcsolt vállalkozások számára a törvény 2022 eleje óta adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a transzferárakkal kapcsolatban, amit a társasági adóbevallásban kell teljesíteni. A szabályozás a 2023-as adóévtől alkalmazandó.
A rendezvényen adótanácsadók számolnak be az új követelményekkel kapcsolatos tapasztalataikról, valamint beszélnek az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról is.

Program és jelentkezés

2024. március 25.
Workshop Upskilling in Finance

New technologies, shifting market demands, and a constantly evolving regulatory environment are just a few of the factors driving change in financial services in different industries. 

  • What are the skills that will keep finance organizations relevant? What are specific skill gaps?
  • What are best practices in companies?
  • What role could companies and universities take in upskilling?
More

2024. március 27.

Pitching Event – Vállalatoktól vállalatoknak
DUIHK-tagvállalatok bemutatják kkv-knak szóló szolgáltatásaikat

A DUIHK nemrég egy felmérést készített, melynek célja az volt, hogy feltérképezze a DUIHK-hálózatban rejlő szinergiákat, és megállapítsa, mely területeken van különösen nagy érdeklődés a tagok közötti új együttműködési modellek iránt. A felmérés eredményeként felkértük a HR- és IT-területén tevékenykedő tagjainkat, hogy mutassák be kkv-knak szánt szolgáltatásaikat. A bemutatkozásra egy „rapid randihoz” hasonló ún. Pitching Event keretében kerül sor, ahol a szolgáltató cégeknek legfeljebb 5 perc áll rendelkezésre, hogy a megadott témákban felkeltsék a publikum érdeklődését.

Program és jelentkezés
További rendezvények

CEO Breakfast Briefing - Focus on the Defence Industry in Hungary 
2024. február 21. - SOLD OUT!

Hangszerek között
Szakmai út Bajorországba Magyarországról, Lengyelországból és Csehországból
2024. március 5-8.


Employer Branding tagvállalatainknak

Megbízható Munkaadó - Már lehet pályázni!

Április 7-ig ismét lehet pályázni "Megbízható Munkaadó" címre. A DUIHK ezzel a címmel olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.
A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, és egyben a vonzóbba teheti a sikeres pályázókat a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.
A pályázatokat 2024. április 7-ig lehet benyújtani.

Pályázzon most!
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

A régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvénye: ipari, gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és járműipari beszállítói nemzetközi szakkiállítás

Utolsó szabad stand foglalható!


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Energiahatékony üzemeltetés
2024. március 5-től

Integrált Irányítási Rendszer képzés
2024. március 21-től

Új épületenergetikai szabályozás
2024. március 26.

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól


Felmérés

Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi külföldi vállalatoknál

Mennyire hangsúlyos a német nyelv a magyarországi cégek életében? Milyen szerepet kap a mindennapokban a német vállalati kultúra? Mekkora igény volna a
továbbképzésre? Erre keres választ a német nyelv jelentőségével kapcsolatos kutatása, amelyet a 13 magyarországi német, osztrák és svájci szervezetet tömörítő Német.Karrier.Siker. kezdeményezés indított.

Kérjük, hogy Ön is vegyen részt a felmérésben – 2024. február 24-ig

Kérdőív kitöltése

Tagjaink és partnereink hírei

A LeitnerLeitner tovább bővíti szolgáltatási palettáját

 Az idén 30. születésnapját ünneplő tagvállaltunk, a LeitnerLeitner 2024-ben újabb mérföldkőhöz érkezett.
Február 1-jén megkezdte munkáját a LeitnerLaw Szabó és Társai Ügyvédi Iroda a LeitnerLeitner irodákkal szoros együttműködésben. Ezáltal a LeitnerLeitner és a LeitnerLaw ügyfelei a jövőben házon belül érhetik el a gazdasági és üzleti ügyekhez kapcsolódó valamennyi szolgáltatást a hazai és nemzetközi adótanácsadástól kezdve a könyvelésen, bérszámfejtésen, könyvvizsgálaton, valamint a transzferárazáson át immáron a széleskörű ügyvédi szolgáltatásokig.

Tovább

2024. március 6-7.
Konferencia és kiállítás: Az energiatárolás jövője

AZ ENERGIATÁROLÁS JÖVŐJE konferencia és kiállítás alkalmával bemutatkoznak az energiatárolás hazai képviselői, bemutatják a legújabb lakossági, vállalati és ipari megoldásokat. Előadóink érintik a villamosenergia-tárolást, a napenergia felhasználást és az autótöltést érintő lehetőségeket, szabályozásokat, valamint a hazai és nemzetközi gyakorlati tapasztalatokat. A DUIHK2024 jelszóval kedvezményes részvételi lehetőség.

Részletek és jelentkezés