Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. március 12.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. március 27.

HR- és IT-szolgáltatások kkv-k számára
- Hogyan profitálhatnak a tagok a DUIHK hálózatból?

Szeretne részt venni egy kifejezetten cégek számára szervezett "rapid randin"? Március 27-én tagvállalataink egy új "Pitching Event" keretében mutatják be a kkv-kra szabott HR- és IT-szolgáltatásaikat. A DUIHK felméréséből kiderült, hogy a kkv-k gyakran nem rendelkeznek egy saját HR- vagy IT-részleg fenntartásához szükséges erőforrásokkal. Ezért fontos számukra, hogy olyan szolgáltatókkal dolgozhassanak együtt, akik ezeket a szolgáltatásokat számukra biztosítják, vagy akiknél több kisebb vállalat "összeállva" tudja igénybe venni a szükséges szolgáltatásokat. Ezt szem előtt tartva felkértük a HR- és IT-területen tevékenykedő tagjainkat, hogy mutassák be kkv-knak szánt ajánlataikat. A rendezvényen az érdeklődőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy közvetlenül felvegyék a kapcsolatot a bemutatkozó cégekkel.

Program és jelentkezés

A DUIHK 30. Konjunktúrafelmérése - már csak március 14-ig!

A vállalatok jelenleg számos bizonytalansággal néznek szembe. Szeretnénk részletesebben elemezni a tagvállalataink körében uralkodó hangulatot, ezért arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a DUIHK aktuális konjunktúra-felmérésében.
A megkérdezés 2024. március 14-ig tart, a kérdések megválaszolása pedig mindössze 10 percet vesz igénybe.

Az eredményeket áprilisban ismertetjük.

Ugrás a kérdőívre

Dereguláció:
Milyen javaslatai vannak a bürokrácia csökkentésére?

A bürokratikus akadályok és a magas, vagy akár növekvő adminisztratív terhek a vállalatok versenyképességét is korlátozzák.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) deregulációval kívánja erősíteni a gazdaságot, és ebben Kamaránk együttműködését kérte.

Kérjük, hogy nevezze meg azokat a bürokratikus akadályokat, amelyeknél egyszerűsíteni vagy megszüntetni lehetne az adminisztrációs kötelezettségeket.

További részletek

Következő rendezvényeink

2024. március 20.

Német InfoPoint Debrecen
Befektetés a jövőbe – Befektetés a szakképzett munkaerőbe

Német vállalatok osztják meg gyakorlati tapasztalataikat a munkaerőpiac aktuális kihívásairól: a fiatalok képzésétől a munka világába történő belépésén át a tudás megosztásáig. Kiemelt téma lesz a külföldi munkavállalók toborzása és foglalkoztatása. Résztvevők többek között: Continental Automotive Hungary Kft., Güntner-Tata Kft., Schaeffler Debrecen Kft.

Program és jelentkezés

2024. március 21.

Energiahatékonyság és fenntarthatóság - Mit tehetnek a vállalatok?

Az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és az ESG nagy és növekvő jelentőséggel bír a gyártó vállalatok számára. Ez nemcsak a jogi és társadalmi követelményeknek való megfelelés kérdése, hanem egyre inkább kulcsfontosságú versenytényező is. Az osztrák, svájci és svéd kereskedelmi kamarával együttműködve félnapos fórumunkon az energiahatékonysággal és az ESG-vel kapcsolatos szakértői előadásokat, valamint a legjobb gyakorlati megoldásokat, pl. innovatív energiaprojekteket mutatunk be, és természetesen lehetőség nyílik kérdések feltevésére és tapasztalatcserére. Ezt követően kérdés-felelet és kapcsolatépítés következik.

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. május 16. - Deutsche Telekom IT Solutions székház
A DUIHK éves taggyűlése

2024. március 25.
Workshop: Upskilling in Finance

A mai, rendkívül versenyképes tehetségek piacán és a gyorsan változó üzleti környezetben a pénzügyi osztályok, a pénzügyi szolgáltatások és a fintech cégek számára létfontosságú, hogy továbbképezzék alkalmazottaikat annak érdekében, hogy a jövőben is helytálljanak. E cégek számára a már meglévő munkatársak mellett egyre fontosabbá válik a képzett egyetemi diplomások toborzása is - így a magyar oktatási rendszerben, különösen a top egyetemeken az upskilling meghatározó szerepet játszik.

Az új technológiák, a változó piaci igények és a folyamatosan változó szabályozási környezet csak néhány tényező a különböző iparágak pénzügyi szolgáltatásait érintő változások mozgatórugói közül.

  • Melyek azok a készségek, amelyekkel a pénzügyi szervezetek relevánsak maradnak? Melyek a konkrét készséghiányok?
  • Melyek a vállalatok legjobb gyakorlatai?
  • Milyen szerepet vállalhatnának a vállalatok és az egyetemek a képzettségi szint emelésében?
Program és regisztráció

2024. április 8.
A német nyelv mint karriertényező: 
a német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál c. felmérés eredményei

Az idén "Deutsch ist eine Eintrittskarte" mottóval megrendezésre kerülő Wunderbar Fesztivál - a német nyelv fesztiválja - keretében mutatják be a "Német.Karrier.Siker - Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál" című kutatás eredményeit és vitatják meg a vállalatok képviselőivel.

Program és jelentkezés

További információk a Wunderbar Fesztiválról

2024. április 10.

Netzwerk Digital: How to start to work with AI?

Netzwerk Digital partners DUIHK and Swisscham Hungary and in cooperation with the Swedish Chamber of Commerce in Hungary and the Artificial Intelligence Coalition kindly invite you to a joint Artificial Intelligence Event.

MAIN FOCUS AREAS:

  • Legal background
  • Case studies on AI introduction projects – How to start a project? What is needed?
  • Panel discussion with experts
More

2024. április 11.
A DUIHK 12. Konzultációs Napja

A német-magyar partnerek közötti közvetlen üzleti kapcsolatok előmozdítása a DUIHK egyik fő feladata és elsődleges célja.

12. konzultációs napunk lehetőséget kínál arra, hogy tematikus workshopok keretében megismerkedjen az aktuális lehetőségekkel, trendekkel és keretfeltételekkel mindkét általunk képviselet országban, valamint hogy egyéni konzultációk keretében közvetlenül a DUIHK szak- értőivel vitassa meg konkrét kérdéseit.

Program és jelentkezés
Employer Branding tagvállalatainknak

Megbízható Munkaadó - Pályázzon most!

Április 7-ig ismét lehet pályázni "Megbízható Munkaadó" címre. A DUIHK ezzel a címmel olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.
A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, és egyben a vonzóbba teheti a sikeres pályázókat a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.
A pályázatokat 2024. április 7-ig lehet benyújtani.

Pályázzon most!
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

A régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvénye: ipari, gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és járműipari beszállítói nemzetközi szakkiállítás

Utolsó lehetőség! Utolsó stand most egyedi áron foglalható!


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Integrált Irányítási Rendszer képzés
2024. március 21-től

Új épületenergetikai szabályozás
2024. március 26.

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

2024. április 26-27.

Budapest Security Dialogue

A Budapest Security Dialogue a közép- és délkelet-európai biztonsággal és védelemmel foglalkozó új fórum. Az egész Európából érkező szakértők részvételével olyan rendkívül aktuális kérdéseket vitatnak meg, mint a védelmi technológiák és a biztonsági stratégiák. Ez az interaktív eszmecsere lehetőséget kínál a döntéshozók, politikai vezetők, katonai és védelmi ipari képviselők számára, hogy ismertessék elképzeléseiket és álláspontjukat, és párbeszédet folytassanak egymással, még akkor is, ha kényelmetlen kérdések merülnek fel Európa biztonságával kapcsolatban. A megvitatandó kérdések között többek között ezekre kaphatnak választ: Hogyan járulhat hozzá a Nyugat-Balkán Európa biztonságához? És hogyan befolyásolja a migráció a kontinens biztonságát? A fórumon való részvétel ingyenes.

További információk

22. Econ Konferencia

A rendezvény főként olyan fejlesztő vállalatok szakembereinek ajánlott, akik a terméktervezés és fejlesztés során alkalmaznak előzetes számításokat, analízist, ezen módszerekre épülő szimulációs szoftver eszközöket.

A szakmai szekciók előadásai előtt a plenáris blokkban űripari kutatásokról, védelmi ipari fejlesztési stratégiáról, a mesterséges intelligencia alkalmazásáról és az ipari automatizálás és mérnöki szimuláció kapcsolatáról lesz szó.

További részletek

Mercateo B2B piactér

Legyen szó irodai kellékekről vagy akár üzemi, raktári felszerelésekről - széles termékkínálatunk már több mint egy évtizede áll Ügyfeleink rendelkezésére.

  • Több millió ellenőrzött termék
  • Több ezer elégedett ügyfél
  • Kosároptimalizáció (folyamatos transzparens árverseny)
  • Saját keretszerződések használata

További részletek