Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. március 19.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. április 11.

A DUIHK 12. konzultációs napja
Német-magyar üzleti lehetőségek - Konkrétan és gyakorlatiasan

A német-magyar partnerek közötti közvetlen üzleti kapcsolatok előmozdítása a DUIHK egyik fő feladata és elsődleges célja.
12. konzultációs napunk lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a DUIHK széleskörű szolgáltatási palettáját, valamint tematikus workshopok keretében konkrét információkat kaphat a kétoldalú üzleti kapcsolatok aktuális lehetőségeiről, trendjeiről és keretfeltételeiről.
Konkrét kérdéseit egyéni konzultációk keretében közvetlenül a DUIHK szakértőivel is megbeszélheti.

Program és jelentkezés
Employer Branding tagvállalatainknak

Megbízható Munkaadó - Pályázzon most!

Április 7-ig ismét lehet pályázni "Megbízható Munkaadó" címre. A DUIHK ezzel a címmel olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.
A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, és egyben a vonzóbba teheti a sikeres pályázókat a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.
A pályázatokat 2024. április 7-ig lehet benyújtani.

Pályázzon most!

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>

Lezártuk a 30. Konjunktúrafelmérést

Március 18-án lezártuk a DUIHK aktuális konjunktúrafelmérését. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani annak a több mint 230 résztvevőnek, akik elmondták véleményüket a magyarországi üzleti klímáról. Az eredményeket áprilisban ismertetjük.
Következő rendezvényeink

2024. március 25.
Workshop: Upskilling in Finance

Az új technológiák, a változó piaci igények és a folyamatosan változó szabályozási környezet csak néhány tényező a különböző iparágak pénzügyi szolgáltatásait érintő változások mozgatórugói közül.

  • Melyek azok a készségek, amelyekkel a pénzügyi szervezetek relevánsak maradnak? Melyek a konkrét készséghiányok?
  • Melyek a vállalatok legjobb gyakorlatai?
  • Milyen szerepet vállalhatnának a vállalatok és az egyetemek a képzettségi szint emelésében?
Ez segíthet a pénzügyi osztályok, a pénzügyi szolgáltatások és a fintech cégek számára, hogy a jövőben is helytálljanak az erősen versengő tehetségpiacokon azáltal, hogy továbbképzik alkalmazottaikat és képzett egyetemi diplomásokat toboroznak.

Program és regisztráció

2024. március 27.

HR- és IT-szolgáltatások kkv-k számára
- Hogyan profitálhatnak a tagok a DUIHK hálózatból?

Szeretne részt venni egy kifejezetten cégek számára szervezett "rapid randin"? Március 27-én tagvállalataink egy új "Pitching Event" keretében mutatják be a kkv-kra szabott HR- és IT-szolgáltatásaikat. A DUIHK felméréséből kiderült, hogy a kkv-k gyakran nem rendelkeznek egy saját HR- vagy IT-részleg fenntartásához szükséges erőforrásokkal. Ezért fontos számukra, hogy olyan szolgáltatókkal dolgozhassanak együtt, akik ezeket a szolgáltatásokat számukra biztosítják, vagy akiknél több kisebb vállalat "összeállva" tudja igénybe venni a szükséges szolgáltatásokat. Ezt szem előtt tartva felkértük a HR- és IT-területen tevékenykedő tagjainkat, hogy mutassák be kkv-knak szánt ajánlataikat. A rendezvényen az érdeklődőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy közvetlenül felvegyék a kapcsolatot a bemutatkozó cégekkel.

Program és jelentkezés

2024. április 8.
A német nyelv mint karriertényező:  a német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál c. felmérés eredményei

Az idén "Deutsch ist eine Eintrittskarte" mottóval megrendezésre kerülő Wunderbar Fesztivál - a német nyelv fesztiválja - keretében mutatják be a "Német.Karrier.Siker - Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál" című kutatás eredményeit és vitatják meg a vállalatok képviselőivel.

Program és jelentkezés

További információk a Wunderbar Fesztiválról
SAVE THE DATE!

2024. május 16. - Deutsche Telekom IT Solutions székház
A DUIHK éves taggyűlése

2024. június 13.
A DUIHK hagyományos kerti ünnepsége

2024. április 9.

"Business Forum 2024" Debrecenben

A DUIHK tagvállalata, a PwC Magyarország és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata üzleti konferenciát szervez “Business Forum 2024” címmel Debrecenben, amely a régióban és kiemelt céllal, Debrecenben már működő és újonnan betelepülő vállalatok üzleti tevékenységeinek, eredményeinek, jövőbeli terveinek bemutatását célozza.
A rendezvény keretében a DUIHK egy workshopot tart "a műszaki és kutatás-fejlesztési tevékenység helye, szerepe és jövője Debrecen és a régió fejlődésében" címmel.

Program és jelentkezés

2024. április 10.

Netzwerk Digital: How to start to work with AI?

Netzwerk Digital partners DUIHK and Swisscham Hungary and in cooperation with the Swedish Chamber of Commerce in Hungary and the Artificial Intelligence Coalition kindly invite you to a joint Artificial Intelligence Event.

MAIN FOCUS AREAS:

  • Legal background
  • Case studies on AI introduction projects – How to start a project? What is needed?
  • Panel discussion with experts
More
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

Legyen Ön is kiállító régió legnagyobb nemzetközi ipari üzleti rendezvényén:  az ipar, gépgyártás-technológia, hegesztéstechnika és járműipari beszállítók nemzetközi szakkiállításán
Még jelentkezhet! Az utolsó stand most egyedi áron foglalható!

Kiadványok

Kontakter 2024

A kiadvány részletes információkat tartalmaz a mintegy 900 tagvállalatról, valamint magyarországi, németországi és régiós, gazdasággal kapcsolatos intézményekről és partnerekről. Természetesen a kamarai kapcsolattartókról és a az elnökségi, tanácsadó-testületi és felügyelőbizottsági tagokról is.

Személyes példányát itt igényelheti.

Tagjaink a Kontaktert PDF-dokumentumként is letölthetik.
DIHK elemzés: Német iparvállalatok külföldi beruházásai 2024

Bővítés helyett költségmegtakarítás

A versenyképesség csökkenése Néemtországban, de a gyenge gazdaság, a geopolitikai kockázatok és a kereskedelmi akadályok növekvő száma is meghatározza a német ipari vállalatok külföldi beruházásait, derül ki a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legfrissebb elemzésének eredményeiből. 
A DIHK 2024. év eleji konjunktúrafelmérésének külön elemzése is azt mutatja, hogy az előző évhez képest alig valamivel több vállalat kíván külföldön befektetni. A terjeszkedés helyett egyre inkább a költségmegtakarítás motívuma kerül a középpontba.

További részletek (angolul)
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Integrált Irányítási Rendszer képzés
2024. március 21-től

Új épületenergetikai szabályozás
2024. március 26.

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

2024. április 26-27.

Budapest Security Dialogue

A Budapest Security Dialogue a közép- és délkelet-európai biztonsággal és védelemmel foglalkozó új fórum. Az egész Európából érkező szakértők részvételével olyan rendkívül aktuális kérdéseket vitatnak meg, mint a védelmi technológiák és a biztonsági stratégiák. Ez az interaktív eszmecsere lehetőséget kínál a döntéshozók, politikai vezetők, katonai és védelmi ipari képviselők számára, hogy ismertessék elképzeléseiket és álláspontjukat, és párbeszédet folytassanak egymással, még akkor is, ha kényelmetlen kérdések merülnek fel Európa biztonságával kapcsolatban. A megvitatandó kérdések között többek között ezekre kaphatnak választ: Hogyan járulhat hozzá a Nyugat-Balkán Európa biztonságához? És hogyan befolyásolja a migráció a kontinens biztonságát? A fórumon való részvétel ingyenes.

További információk

2024. április 11.
22. Econ Konferencia

A rendezvény főként olyan fejlesztő vállalatok szakembereinek ajánlott, akik a terméktervezés és fejlesztés során alkalmaznak előzetes számításokat, analízist, ezen módszerekre épülő szimulációs szoftver eszközöket.

A szakmai szekciók előadásai előtt a plenáris blokkban űripari kutatásokról, védelmi ipari fejlesztési stratégiáról, a mesterséges intelligencia alkalmazásáról és az ipari automatizálás és mérnöki szimuláció kapcsolatáról lesz szó.

További részletek