Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. március 26.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2023. április 10.

Netzwerk Digital: How to start to work with AI?

Netzwerk Digital partners DUIHK and Swisscham Hungary in cooperation with the Swedish Chamber of Commerce in Hungary and the Artificial Intelligence Coalition kindly invite you to a joint event on artificial intelligence.

MAIN FOCUS AREAS:

  • Legal background
  • Case studies on AI introduction projects – How to start a project? What is needed?
  • Panel discussion with experts
Agenda and registration
Employer Branding tagvállalatainknak

Megbízható Munkaadó - Pályázzon most!

Április 7-ig ismét lehet pályázni "Megbízható Munkaadó" címre. A DUIHK ezzel a címmel olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.
A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, és egyben a vonzóbba teheti a sikeres pályázókat a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.
A pályázatokat 2024. április 7-ig lehet benyújtani.

Pályázzon most!

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. április 8.
A német nyelv mint karriertényező:  a német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál c. felmérés eredményei

Az idén "Deutsch ist eine Eintrittskarte" mottóval megrendezésre kerülő Wunderbar Fesztivál - a német nyelv fesztiválja - keretében mutatják be a "Német.Karrier.Siker - Német nyelvtudás és munkakultúra a magyarországi német nyelvű vállalatoknál" című kutatás eredményeit és vitatják meg a vállalatok képviselőivel.

Program és jelentkezés

További információk a Wunderbar Fesztiválról

2024. április 9.

"Business Forum 2024" Debrecenben

A DUIHK tagvállalata, a PwC Magyarország és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata üzleti konferenciát szervez “Business Forum 2024” címmel Debrecenben, amely a régióban és kiemelt céllal, Debrecenben már működő és újonnan betelepülő vállalatok üzleti tevékenységeinek, eredményeinek, jövőbeli terveinek bemutatását célozza.
A rendezvény keretében a DUIHK egy workshopot tart "a műszaki és kutatás-fejlesztési tevékenység helye, szerepe és jövője Debrecen és a régió fejlődésében" címmel.

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. május 16. - Deutsche Telekom IT Solutions székház - 16:00
A DUIHK éves taggyűlése

2024. június 13.
A DUIHK hagyományos kerti ünnepsége

2024. április 11.

A DUIHK 12. konzultációs napja
Német-magyar üzleti lehetőségek - Konkrétan és gyakorlatiasan

A német-magyar partnerek közötti közvetlen üzleti kapcsolatok előmozdítása a DUIHK egyik fő feladata és elsődleges célja.
12. konzultációs napunk lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a DUIHK széleskörű szolgáltatási palettáját, valamint tematikus workshopok keretében konkrét információkat kaphat a kétoldalú üzleti kapcsolatok aktuális lehetőségeiről, trendjeiről és keretfeltételeiről.
Konkrét kérdéseit egyéni konzultációk keretében közvetlenül a DUIHK szakértőivel is megbeszélheti.

Program és jelentkezés

2024. április 25.

A DUIHK Jour Fixe rendezvénye

Idei második Jour Fixe rendezvényünk az EK LOFT-ban, a tagvállalatunk, az Elektro-Kamleithner Kft. új bemutató és rendezvénytermében kerül megrendezésre.
Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Program és jelentkezés
Klímavédelmi felmérés

CO2, hidrogén, fenntartható pénzügyek - az Ön véleménye fontos számunkra!

Március 25. és április 17. között a Német Külkereskedelmi Kamarák (AHK) világszerte felmérést végeznek tagjaik körében az éghajlatváltozásról és az egyes országok klíma-politikájáról.
A DUIHK is arra kéri tagjait, hogy vegyenek részt a felmérésben. A kérdések megválaszolása mintegy öt percet vesz igénybe.

Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

17 kiállító várja a DUIHK közösségi standon az Ipar Napjai / Mach-Tech és az Automotive Hungary látogatóit május 7-10-ig.

Írja be naptárába és jöjjön el!
Standszámunk: G pavilon 202D, 203A, 203B, 303A


Kiadványok

Kontakter 2024

A kiadvány részletes információkat tartalmaz a mintegy 900 tagvállalatról, valamint magyarországi, németországi és régiós, gazdasággal kapcsolatos intézményekről és partnerekről. Természetesen a kamarai kapcsolattartókról és a az elnökségi, tanácsadó-testületi és felügyelőbizottsági tagokról is.

Személyes példányát itt igényelheti.

Tagjaink a Kontaktert PDF-dokumentumként is letölthetik.
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

2024. április 26-27.

Budapest Security Dialogue

A Budapest Security Dialogue a közép- és délkelet-európai biztonsággal és védelemmel foglalkozó új fórum. Az egész Európából érkező szakértők részvételével olyan rendkívül aktuális kérdéseket vitatnak meg, mint a védelmi technológiák és a biztonsági stratégiák. Ez az interaktív eszmecsere lehetőséget kínál a döntéshozók, politikai vezetők, katonai és védelmi ipari képviselők számára, hogy ismertessék elképzeléseiket és álláspontjukat, és párbeszédet folytassanak egymással, még akkor is, ha kényelmetlen kérdések merülnek fel Európa biztonságával kapcsolatban. A megvitatandó kérdések között többek között ezekre kaphatnak választ: Hogyan járulhat hozzá a Nyugat-Balkán Európa biztonságához? És hogyan befolyásolja a migráció a kontinens biztonságát? A fórumon való részvétel ingyenes.

További információk