Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. április 9.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. április 25.

A DUIHK Jour Fixe rendezvénye az EK Loftban

Idei második Jour Fixe rendezvényünk az EK LOFT-ban, a tagvállalatunk, az Elektro-Kamleithner Kft. új bemutató és rendezvénytermében kerül megrendezésre.
Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Program és jelentkezés

2024. április 24.
A DUIHK 30. Konjunktúrafelmérése
az eredmények bemutatása

A Kamara legfrissebb vállalati felmérése keretében csaknem 250 vállalatvezető válaszolta meg Magyarország és a saját vállalatának aktuális gazdasági helyzetére, várakozásaikra, üzleti kockázataira és a befektetési környezetére vonatkozó kérdéseket.
A rendezvényen nem csak a részletes magyarországi eredményeket mutatjuk be, hanem a közép-kelet-európai régió 15 más országában, összesen több mint 1500 vállalatvezető részvételével végzett azonos felmérések eredményeivel is összehasonlítjuk őket.

Tovább a jelentkezéshez

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. április 11.
A DUIHK 12. konzultációs napja Német-magyar üzleti lehetőségek - Konkrétan és gyakorlatiasan

A német-magyar partnerek közötti közvetlen üzleti kapcsolatok előmozdítása a DUIHK egyik fő feladata és elsődleges célja.
12. konzultációs napunk lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a DUIHK széleskörű szolgáltatási palettáját, valamint tematikus workshopok keretében konkrét információkat kaphat a kétoldalú üzleti kapcsolatok aktuális lehetőségeiről, trendjeiről és keretfeltételeiről.
Konkrét kérdéseit egyéni konzultációk keretében közvetlenül a DUIHK szakértőivel is megbeszélheti.

Program és jelentkezés

2024. április 16.

Energiahatékonysági Fórum – ZOLLNER Elektronik Kft., Vác

A Német-Magyar Tudásközpont (DUWZ) és a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) energiahatékonysági programsorozatának következő állomása Vác. A díjmentes programsorozat célja, hogy az energetika világának aktualitásaiba és az energetikai képzéseinket elvégezett szakemberek eredményeibe bepillantást nyújtson. A fórumnak ezúttal az energiahatékonyság iránt elkötelezett tagvállalatunk, a ZOLLNER Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. biztosít helyszínt. 

Program és jelentkezés

2024. április 17.
Céglátogatás:
Világszínvonalú ipari megoldások a TRUMPF Hungary Kft-nél

A TRUMPF Hungary Kft. tavaly nagy előrelépést tett: a 30 éves születésnapját ünneplő göldöllői egység lett a cégcsoport délkelet-európai központja. A látogatás során megismerkedhetünk a cég legújabb fejlesztéseivel, így például a mikrochipgyártás terén egyedülálló CO2 lézerrendszerrel (EUV), vagy azzal a gépkarbantartási módszerrel (Condition Monitoring), amely a gépek állapotát valós időben mért gépérzékelő adatok és a legmodernebb gépfelügyeleti szoftverek kombinációja révén jelzi előre. A Smart Factory megoldások kapcsán megvalósult legjobb folyamatoptimalizálási gyakorlatokról is hallhatunk majd.

Program és jelentkezés

2024. április 18.

Német – Magyar Üzleti Fórum

Fókuszban Bajorország és Baden-Württemberg

Német–Magyar Üzleti Fórumon a hazai kis- és középvállalatok teljes körű áttekintést kapnak a németországi piac lehetőségeiről, az ottani üzleti szokásokról, szabályozásról, a siker alapvető tényezőiről.

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. május 16. - Deutsche Telekom IT Solutions székház - 16:00
A DUIHK éves taggyűlése

2024. június 13.
A DUIHK hagyományos kerti ünnepsége

2024. április 24.

Webinárium: Kiterjesztett gyártói felelősség Magyarországon (EPR)

Mit kell figyelembe venniük a gyártóknak, forgalmazóknak és online kiskereskedőknek, ha Magyarországon szeretnének értékesíteni? Webináriumunkon a következő témakörökkel foglalkozunk:

  • Az EPR magyarországi jogi háttere
  • A Kiterjesztett gyártói felelősség rendszere
  • Milyen termékek érintettek? - EPR kategóriák
  • Mikor van szükség regisztrációra?
  • Hogyan teljesítheti kötelezettségeit?
Program és jelentkezés

2024. május 8.
Konferencia: Az EU bővítésének 20 éve a német üzleti élet szemszögéből

Ünnepelje az EU 2004-es bővítésének 20. évfordulóját a politika, az üzleti élet, a szövetségek és a diplomácia magas rangú vendégeivel együtt.

Az ünnepi beszédet Dr. Robert Habeck, a szövetségi gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter tartja. Az ezt követő panelbeszélgetésen a politika, a gazdaság és a kutatás szakértői vitatják meg az EU-tagállamok és Németország 2004 óta tartó gazdasági fejlődését, a jövőbeli csatlakozási jelöltek kilátásait és a közös Európa jelenlegi kihívásait.

Program és jelentkezés

2024. május 8.

Vállalati ESGszakértő képzés

Új lehetőségek és megoldások a fenntarthatóságjegyében

A 3-napos komplex program során a résztvevőket az alapoktól egészen az ESG-jelentéstervezet megírásáig kalauzoljuk el szakértői csapatunk segítségével, akik gyakorlati példákkal, tapasztalatcserével egybekötve adják át a legaktuálisabb tudnivalókat az ESG pénzügyi, jogi, könyvvizsgálói, közgazdaságtani és energetikai oldalát egyaránt megvilágítva.

Program és jelentkezés
Köszöntjük új tagjainkat!
Klímavédelmi felmérés
Audax Renewables Kft.
AvantgART Concept Management GmbH
College International Oktatási Kft.
FRONTX Kft.
Get Work Trend Kft.
Knauf Insulation Kft.
Platt 2003 Kft.
PRT Technology Kft.
Unity Works Kft.

CO2, hidrogén, fenntartható pénzügyek - az Ön véleménye fontos számunkra!

Március 25. és április 17. között a Német Külkereskedelmi Kamarák (AHK) világszerte felmérést végeznek tagjaik körében az éghajlatváltozásról és az egyes országok klíma-politikájáról.
A DUIHK is arra kéri tagjait, hogy vegyenek részt a felmérésben. A kérdések megválaszolása mintegy öt percet vesz igénybe.

Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

17 kiállító várja a DUIHK közösségi standon az Ipar Napjai / Mach-Tech és az Automotive Hungary látogatóit május 7-10-ig.

Írja be naptárába és jöjjön el!
Standszámunk: G pavilon 202D, 203A, 203B, 303A


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. május 9.

Energiahatékony üzemeltetés
2024. május 10-től

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

Képzelje el, hogy vállalata képes lenne radikálisan javítani operatív hatékonyságán AI vezérelt technológiák segítségével, csökkentve ezzel a költségeket, növelve a termelékenységet, és erősítve piaci pozícióját!

Az INNOELECTRO 2024 kiállítással együtt - megrendezésre kerülő KONICA MINOLTA IOT LIVESHOW 2024 tökéletes platform a fentiekre, ahol közel 100 kiállító legújabb technológiával és az IOT megoldás-szállítói versenyre benevezett innovatív megoldásokkal ismerkedhet meg. A Konica Minolta az alábbi AI vezérelt gépi látás alkalmazásokkal várja a látogatókat:  Luxriot videó menedzsment rendszer, Hőkamerás megoldások, AI Machine Vision, vizuális minőség-ellenőrzés, AI PPE detektálás.
Miként támogatják egyes technológiák a termelési folyamatokat?

Regisztráció

2024. április 26-27.

Budapest Security Dialogue

A Budapest Security Dialogue a közép- és délkelet-európai biztonsággal és védelemmel foglalkozó új fórum. Az egész Európából érkező szakértők részvételével olyan rendkívül aktuális kérdéseket vitatnak meg, mint a védelmi technológiák és a biztonsági stratégiák. Ez az interaktív eszmecsere lehetőséget kínál a döntéshozók, politikai vezetők, katonai és védelmi ipari képviselők számára, hogy ismertessék elképzeléseiket és álláspontjukat, és párbeszédet folytassanak egymással, még akkor is, ha kényelmetlen kérdések merülnek fel Európa biztonságával kapcsolatban. A megvitatandó kérdések között többek között ezekre kaphatnak választ: Hogyan járulhat hozzá a Nyugat-Balkán Európa biztonságához? És hogyan befolyásolja a migráció a kontinens biztonságát? A fórumon való részvétel ingyenes.

További információk