Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. április 16.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. április 24.
A DUIHK 30. Konjunktúrafelmérése
az eredmények bemutatása

A Kamara legfrissebb vállalati felmérése keretében csaknem 250 vállalatvezető válaszolta meg Magyarország és a saját vállalatának aktuális gazdasági helyzetére, várakozásaikra, üzleti kockázataira és a befektetési környezetére vonatkozó kérdéseket.
A rendezvényen nem csak a részletes magyarországi eredményeket mutatjuk be, hanem a közép-kelet-európai régió 15 más országában, összesen több mint 1500 vállalatvezető részvételével végzett azonos felmérések eredményeivel is összehasonlítjuk őket.

Tovább a jelentkezéshez
A DUIHK 12. Konzultációs Napja ismét lehetőséget kínált a Kamara fő küldetésének (és alapkompetenciájának) bemutatására - a német és magyar partnerek közötti közvetlen üzleti kapcsolatok támogatására. A tematikus fórumok középpontjában ezúttal a globális ellátási láncok, a fenntartható HR-menedzsment és a kamarai tagság előnyeinek hatékony kihasználása állt. A gazdaságfejlesztési trendeket is bemutatták, és mintegy 70 egyéni tanácsadásra került sor a kamara szakértőivel.

Részletes beszámoló és képgaléria

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. április 18.

Német – Magyar Üzleti Fórum

Fókuszban Bajorország és Baden-Württemberg

Német–Magyar Üzleti Fórumon a hazai kis- és középvállalatok teljes körű áttekintést kapnak a németországi piac lehetőségeiről, az ottani üzleti szokásokról, szabályozásról, a siker alapvető tényezőiről.

Program és jelentkezés

2024. április 24.
Webinárium: Kiterjesztett gyártói felelősség Magyarországon (EPR)

Mit kell figyelembe venniük a gyártóknak, forgalmazóknak és online kiskereskedőknek, ha Magyarországon szeretnének értékesíteni? Webináriumunkon a következő témakörökkel foglalkozunk:

 • Az EPR magyarországi jogi háttere
 • A Kiterjesztett gyártói felelősség rendszere
 • Milyen termékek érintettek? - EPR kategóriák
 • Mikor van szükség regisztrációra?
 • Hogyan teljesítheti kötelezettségeit?
Program és jelentkezés
 

2024. április 25.

A DUIHK Jour Fixe rendezvénye az EK Loftban

Idei második Jour Fixe rendezvényünk az EK LOFT-ban, a tagvállalatunk, az Elektro-Kamleithner Kft. új bemutató és rendezvénytermében kerül megrendezésre.
Az este ismét kiváló kapcsolatépítési lehetőségeket kínál majd - mind az új tagok bemutatkozása során, mind a vacsora alatt és utána is.

Program és jelentkezés
 
SAVE THE DATE!

2024. június 13.
A DUIHK hagyományos kerti ünnepsége

2024. május 8.

Merj önmagad lenni! Merd megmutatni magad!

A dinamikus változás idejét éljük az üzleti világban is. Miközben egyre több nő számára nyílik lehetőség vezetői szerep betöltésére, a karrier előmozdítására, mára bizonyossá vált, hogy a hatékony kommunikáció a szakmai előmenetel ugyancsak elengedhetetlen eleme – fontos, hogy minél szélesebb körben láthatóan pozícionáljuk magunkat. a women@duihk és a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) közös rendezvénye kifejezetten erre fókuszál, értékes betekintést és eszközöket nyújtva női vezetőknek ahhoz, hogy a stakeholderekkel (alkalmazottak, felettesek, ügyfelek és a sajtó) való kapcsolattartás még sikeresebb legyen.

Program és jelentkezés

2024. május 8.
Konferencia: Az EU bővítésének 20 éve a német üzleti élet szemszögéből

Ünnepelje az EU 2004-es bővítésének 20. évfordulóját a politika, az üzleti élet, a szövetségek és a diplomácia magas rangú vendégeivel együtt.

Az ünnepi beszédet Dr. Robert Habeck, a szövetségi gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter tartja. Az ezt követő panelbeszélgetésen a politika, a gazdaság és a kutatás szakértői vitatják meg az EU-tagállamok és Németország 2004 óta tartó gazdasági fejlődését, a jövőbeli csatlakozási jelöltek kilátásait és a közös Európa jelenlegi kihívásait.

Program és jelentkezés

2024. május 8.

Vállalati ESGszakértő képzés

Új lehetőségek és megoldások a fenntarthatóságjegyében

A 3-napos komplex program során a résztvevőket az alapoktól egészen az ESG-jelentéstervezet megírásáig kalauzoljuk el szakértői csapatunk segítségével, akik gyakorlati példákkal, tapasztalatcserével egybekötve adják át a legaktuálisabb tudnivalókat az ESG pénzügyi, jogi, könyvvizsgálói, közgazdaságtani és energetikai oldalát egyaránt megvilágítva.

Program és jelentkezés

2024. május 16.
A DUIHK éves taggyűlése

A taggyűlésen az elnökség, a felügyelő bizottság, a kincstárnok és a könyvvizsgáló beszámolnak a tavalyi évről, és kihirdetésre kerülnek az online választás eredményei.
Ezenkívül kitüntetjük azokat a vállalatokat, amelyek idén pályázatukkal elnyerték a „Megbízható munkaadó” címet.
Vendégelóadónk Andreas Meinheit, az AUDI AG Foresight Academy, Customer Insights & Foresight Trend Research vezetője lesz, aki arról beszél majd, "hogyan akarunk élni 10 év múlva".

Program és jelentkezés

2024. május 22.

CEO Breakfast Briefing - The Health of Hungarian Healthcare

The next CEO Breakfast, brought to you by the German Hungarian Chamber of Industry and Commerce (DUIHK) and the Budapest Business Journal, will focus on a subject that affects us all, both personally and as employers, whether working directly in the sector or not: healthcare. Our expert panel will include Dr. Judit Bidló, Deputy State Secretary at the Ministry of Interior, responsible for healthcare; Dr. Ádám Nagy, Deputy State Secretary for Industry Affairs of the Ministry for Economic Development, responsible for strategic planning; and Dr. Tamás Radai of the Association of Health Technology Suppliers and Medial Device Manufacturers (ETOSZ). 
The CEO Breakfast will explore the healthcare and pharma landscape in Hungary and the new industrial strategy for the sector recently outlined by the Ministry of National Economy.

Register here
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

17 kiállító várja a DUIHK közösségi standon az Ipar Napjai / Mach-Tech és az Automotive Hungary látogatóit május 7-10-ig.

Írja be naptárába és jöjjön el!
Standszámunk: G pavilon 202D, 203A, 203B, 303A


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. május 9.

Energiahatékony üzemeltetés
2024. május 10-től

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

2024. április 23-25.
Hogyan javíthatja vállalata működését IoT és AI vezérelt megoldásokkal? Meghívó a KONICA MINOLTA IOT LIVE SHOW 2024 kiállításra!

Ígéretes előadásokkal és izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel készülünk számos vállalat részvételének és közreműködésének köszönhetően, 2024. április 23-25-én Budapesten, a BOK Sportcsarnokban. Betekintés a Programokba:

 • A technológiai startupok világa Balogh Petya részvételével
  (STRT Holding Nyrt., Nextent Informatika Zrt., @Urilcard Kft., Calibur Fencing)
 • IoT megoldások nagyvállalati beszerzése Südy György moderálásával
  (Budapest Airport, Raiffeisen Bank Zrt., Kühne + Nagel Kft.)
 • Alkalmazott Mesterséges Intelligencia és IoT megoldások a jövőben
  (BME VIK)
 • Gyártásoptimalizáció, Gépi látás IOT alapokon
  (Konica Minolta Magyarország Kft., Indeveyes Technologies Kft., Bosch-Rexroth Kft.)

Részletes program és jelentkezés

Stuttgart - Az egész város egy stadion

Németország június 14-től a 2024-es EB lázában ég: az 51 meccsre 2,7 millió látogatót várnak a stadionokba, illetve kereken hétmillió vendéget a „Fan Zone” rajongói tereken és a nyilvános szurkolásokon. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) arra számít, hogy az EB által akár négy százalékkal is megnőhet a németországi beutazó turizmus vendégéjszaka-volumenje. Ugyanakkor a sportesemény nagy lehetőséget ad arra is, hogy tovább erősödjön az úticél Németország pozitív imázsa. Stuttgart is egy a vendéglátó városok közül, és magyarországi kötődése is van, hiszen a magyar nemzeti válogatott 2 mérkőzést játszik ott, ebből egyet a házigazda német válogatottal. Április 10-én a Német Turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője, Czeiszing Miklós a 49-szeres válogatott labdarúgó Lisztes Krisztián segítségével népszerűsítette Stuttgart turisztikai nevezetességeit és gasztronómiai különlegességeit magyarországi utazásszervezőknek.

További információk