Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. április 30.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

Szeretettel meghívjuk a DUIHK taggyűlésére, ami 2024. május 16-án 16:00 órakor kerül megrendezésre a Deutsche Telekom IT Solutions székházban.
A taggyűlésen az elnökség, a felügyelő bizottság, a kincstárnok és a könyvvizsgáló beszámolnak a tavalyi évről, és kihirdetésre kerülnek az online választás eredményei.
Ezenkívül kitüntetjük azokat a vállalatokat, amelyek idén pályázatukkal elnyerték a „Megbízható munkaadó” címet.

Vendégelóadónk Andreas Meinheit, az AUDI AG Foresight Academy, Customer Insights & Foresight Trend Research vezetője lesz, aki arról beszél majd, "hogyan akarunk élni 10 év múlva".

Az Alapszabály szerint meghozandó döntésekről idén is elektronikus úton lehet szavazni. Az online szavazásokra 2024. május 6 - 16. között kerül sor.
Az elektronikus szavazásra vonatkozó információkat külön küldjük el a tagoknak május 3-án.
A hivatalos választási dokumentumokat megbízott szolgáltatónk, a Polyas május 6-án fogja elektronikusan kézbesíteni.

Program és jelentkezés

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. május 8.
Konferencia: Az EU bővítésének 20 éve a német üzleti élet szemszögéből

Ünnepelje az EU 2004-es bővítésének 20. évfordulóját a politika, az üzleti élet, a szövetségek és a diplomácia magas rangú vendégeivel együtt.

Az ünnepi beszédet Dr. Robert Habeck, a szövetségi gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter tartja. Az ezt követő panelbeszélgetésen a politika, a gazdaság és a kutatás szakértői vitatják meg az EU-tagállamok és Németország 2004 óta tartó gazdasági fejlődését, a jövőbeli csatlakozási jelöltek kilátásait és a közös Európa jelenlegi kihívásait.

Program és jelentkezés

2024. május 8.

Vállalati ESGszakértő képzés

Új lehetőségek és megoldások a fenntarthatóságjegyében

A 3-napos komplex program során a résztvevőket az alapoktól egészen az ESG-jelentéstervezet megírásáig kalauzoljuk el szakértői csapatunk segítségével, akik gyakorlati példákkal, tapasztalatcserével egybekötve adják át a legaktuálisabb tudnivalókat az ESG pénzügyi, jogi, könyvvizsgálói, közgazdaságtani és energetikai oldalát egyaránt megvilágítva.

Program és jelentkezés

2024. május 21.
e-ÁFA 2024-től
- kihívások és felkészülés

Az e-ÁFA rendszer bevezetése miatti átálláshoz a cég belső folyamatait és a külső adózási környezetet is ismerni kell, ahhoz, hogy az adózó részére legoptimálisabb megoldás kerüljön alkalmazásra. Az új rendszer vélhetően egyszerűbbé teszi majd az adóbevallás folyamatát, egyúttal az adóhatóság számára is könnyebben ellenőrizhetővé teszi a vállalkozásokat. Inforendezvényünkkel segíteni szeretnénk a vállalkozásokat. Az ABT Treuhand csoport szakértői betekintést adnak a cégekre váró kihívásokba.

Program és jelentkezés
 
SAVE THE DATE!

2024. június 5.
Netzwerk Digital: Látogatás a Bosch Rexroth CU.BE Budapest innovációs élményközpontjába

2024. június 13.
A DUIHK hagyományos kerti ünnepsége

2024. május 22.

CEO Breakfast Briefing - The Health of Hungarian Healthcare

The next CEO Breakfast, brought to you by the German Hungarian Chamber of Industry and Commerce (DUIHK) and the Budapest Business Journal, will focus on a subject that affects us all, both personally and as employers, whether working directly in the sector or not: healthcare. Our expert panel will include Dr. Judit Bidló, Deputy State Secretary at the Ministry of Interior, responsible for healthcare; Dr. Ádám Nagy, Deputy State Secretary for Industry Affairs of the Ministry for Economic Development, responsible for strategic planning; and Dr. Tamás Radai of the Association of Health Technology Suppliers and Medial Device Manufacturers (ETOSZ). 
The CEO Breakfast will explore the healthcare and pharma landscape in Hungary and the new industrial strategy for the sector recently outlined by the Ministry of National Economy.

Register here

2024. május 23.
Termelésirányítás felsőfokon
- Manufacturing Execution System (MES) a mindennapi gyártásban

A termelés informatikai rendszerek között kiemelt figyelmet érdemel a MES - Manufacturing Execution System, amely, mint a nevéből kitűnik, a gyártás megvalósítását, felügyeletét és a szükséges erőforrások koordinációját hivatott menedzselni. A DUIHK és a Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung valamint az EPIC Innolabs Kft. közös online-rendezvénye kitér a vonatkozó trendekre, a MES rendszerek kiválasztási szempontrendszerére és ipari környezetben történő bevezetésére.

Program és jelentkezés

2024. május 23.

Stratégiai szemléletváltás a munkatársutánpótlás és -megtartás érdekében

HR-vezetők tapasztalatcseréje

A jövőorientált HR szemlélet elengedhetetlenül szükséges a vállalati stratégia megalkotásakor, az öngondoskodó munkatársutánpótlás érdekében, valamint a versenyképesség megőrzése és a tevékenység fejlesztése céljából. Szakmai programunk keretében ez alkalommal is a DUIHK tagvállalatai körében megismert jó gyakorlatokat, proaktív és eredményes megoldásokat szeretnénk megosztani

Program és jelentkezés

2024. június 11-13.
Energiainfrastruktúra - intelligens hálózatok, digitalizáció, energiatárolás

Előadások és kapcsolatépítés német vállalatokkal

A rendezvényen német és magyar szakértők tartanak előadást az energetikai infrastruktúra aktuális helyzetéről Németországban és Magyarországon.
Emellett olyan német vállalatok mutatják be innovatív termékeiket, megoldásaikat, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon. Azon magyar érdeklődők számára, akik érdeklődnek a német vállalatokkal való együttműködés iránt, június 12-én és 13-án egyéni tárgyalásokat szervezünk. A megbeszélésekre a magyar tárgyalópartner székhelyén kerül sor.

Program és jelentkezés

2024. október 8.

10. Kelet-Közép-Európai Beszerző-Beszállítói Fórum

Október 8-án partnerünkkel, a BME (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik)-vel közösen szervezzük meg a 10. közép-kelet-európai Beszerzői-Beszállítói Fórumot, amely neves beszerzési szakértők informatív előadásaival, széles körű kapcsolatépítési lehetőségekkel és számos közép- és kelet-európai ország beszállítóival folytatott B2B megbeszélésekkel várja a gyártó vállalatokat, akik kooperáció iránt érdeklődnek. Kiemelt iparágak idén: alkatrészgyártás, fémfeldolgozás-, megmunkálás, gépgyártás, autóipar, elektronika, műanyag alkatrészgyártás.

Tovább a jelentkezésre
Vásárok

2024. május 7-10.
DUIHK közösségi stand 2024
- Ipar Napjai, Mach-Tech, Automotive Hungary

18 kiállító várja a DUIHK közösségi standon az Ipar Napjai / Mach-Tech és az Automotive Hungary látogatóit május 7-10-ig.

Írja be naptárába és jöjjön el!
Standszámunk: G pavilon 202D, 203A, 203B, 303A


Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Vállalati ESG szakértő képzés
2024. május 8-tól

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. május 9.

Energiahatékony üzemeltetés
2024. május 10-től

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16., 29-30.


Tagjaink és partnereink hírei

2024. május 7-10.

Mercateo - part of Unite

Mercateo - part of Unite: az elmúlt 20 évben forradalmasítottuk a B2B piacok világát. Cégeinket most egyetlen márka, a Unite név alatt egyesítjük. A Mercateo B2B piacterünk továbbra is változatlanul rendelkezésére áll mindazoknak, akik eseti beszerzéseiket hatékonyan szeretnék lebonyolítani.

Sok szeretettel várjuk Önöket a HUNGEXPOn, a DUIHK közösségi standján (G pavilon 303a)!

2024. május 7-10.

Pallér Csarnok:
Találkozzunk személyesen az Ipar Napjai - Automotive Hungaryn!

Találkozzunk személyesen az Ipar Napjai - Automotive Hungaryn május 7-10. között! A Pallér Csarnok Kft. idén is kiállítója lesz a Hungexpon a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közösségi standjának, ahol lehetőség nyílik a több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező csarnok tervező és kivitelező cég képviselőjével a személyes találkozásra.
Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk az G pavilon 303a standján!