Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. május 14.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. június 13.
A DUIHK kerti ünnepsége

Hagyományos Kerti Ünnepségünk a DUIHK legkedveltebb networking-eseménye. Ezért ezt a hagyományt idén is folytatjuk.
Június 13-án az üzleti élet, a társadalom és a politika területéről több száz tagunk, vendégünk és partnerünk találkozhat ismét, folytathat érdekes beszélgetéseket, építhet új kapcsolatokat és élvezheti a kulináris és kulturális programkínálatot.

Program és jelentkezés
A DUIHK taggyűlése 2024. május 16-án 16:00 órakor kerül megrendezésre a Deutsche Telekom IT Solutions székházban.
A Kamara megválasztott tisztségviselői beszámolnak a tavalyi évről, és kihirdetésre kerülnek az online választás eredményei.

Ezenkívül kitüntetjük azokat a vállalatokat, amelyek idén pályázatukkal elnyerték a „Megbízható munkaadó” címet.

Vendégelóadónk Andreas Meinheit, az AUDI AG Foresight Academy, Customer Insights & Foresight Trend Research vezetője lesz, aki arról beszél majd, "hogyan akarunk élni 10 év múlva".

Online-szavazás: Tart a visszaszámlálás, már csak 43 óra!

Az Alapszabály szerint meghozandó döntésekről idén is elektronikus úton lehet szavazni. A szavazás 2024. május 6 óta fut és még május 16-ig leadhatják voksaikat.
A hivatalos választási dokumentumokat tartatlmazó emlékeztetőt megbízott szolgáltatónk, a Polyas ma reggel kézbesített elektronikusan, kérjük ellenőrizze a spam-fiókját is!

Program és jelentkezés

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. május 21.
e-ÁFA 2024-től
- kihívások és felkészülés

Az e-ÁFA rendszer bevezetése miatti átálláshoz a cég belső folyamatait és a külső adózási környezetet is ismerni kell, ahhoz, hogy az adózó részére legoptimálisabb megoldás kerüljön alkalmazásra. Az új rendszer vélhetően egyszerűbbé teszi majd az adóbevallás folyamatát, egyúttal az adóhatóság számára is könnyebben ellenőrizhetővé teszi a vállalkozásokat. Inforendezvényünkkel segíteni szeretnénk a vállalkozásokat. Az ABT Treuhand csoport szakértői betekintést adnak a cégekre váró kihívásokba.

Program és jelentkezés

2024. május 22.

CEO Breakfast Briefing - The Health of Hungarian Healthcare

The next CEO Breakfast, brought to you by the German Hungarian Chamber of Industry and Commerce (DUIHK) and the Budapest Business Journal, will focus on a subject that affects us all, both personally and as employers, whether working directly in the sector or not: healthcare. Our expert panel will include Dr. Judit Bidló, Deputy State Secretary at the Ministry of Interior, responsible for healthcare; Dr. Ádám Nagy, Deputy State Secretary for Industry Affairs of the Ministry for Economic Development, responsible for strategic planning; and Dr. Tamás Radai of the Association of Health Technology Suppliers and Medial Device Manufacturers (ETOSZ). 
The CEO Breakfast will explore the healthcare and pharma landscape in Hungary and the new industrial strategy for the sector recently outlined by the Ministry of National Economy.

Register here

2024. május 23.
Termelésirányítás felsőfokon
- Manufacturing Execution System (MES) a mindennapi gyártásban

A termelés informatikai rendszerek között kiemelt figyelmet érdemel a MES - Manufacturing Execution System, amely, mint a nevéből kitűnik, a gyártás megvalósítását, felügyeletét és a szükséges erőforrások koordinációját hivatott menedzselni. A DUIHK és a Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung valamint az EPIC Innolabs Kft. közös online-rendezvénye kitér a vonatkozó trendekre, a MES rendszerek kiválasztási szempontrendszerére és ipari környezetben történő bevezetésére.

Program és jelentkezés

2024. május 23.

Stratégiai szemléletváltás a munkatársutánpótlás és -megtartás érdekében

HR-vezetők tapasztalatcseréje

A jövőorientált HR szemlélet elengedhetetlenül szükséges a vállalati stratégia megalkotásakor, az öngondoskodó munkatársutánpótlás érdekében, valamint a versenyképesség megőrzése és a tevékenység fejlesztése céljából. Szakmai programunk keretében ez alkalommal is a DUIHK tagvállalatai körében megismert jó gyakorlatokat, proaktív és eredményes megoldásokat szeretnénk megosztani

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. augusztus 29.
Back-to-Work Cocktail

2024. június 5.

A modern technológia élvonalában – látogatás a Bosch Rexroth Ipari Innovációs Élményközpontjába

Merre tart az Ipar 4.0? Melyek a legújabb innovációk? Milyen egy multifunkciós technológiai játszótér?

A kérdésekre Ön is választ kaphat, ha ellátogat a Bosch Rexroth Ipari Innovációs Élményközpontba a DUIHK szervezésében, a Netzwerk Digital programunk keretében. A CU.BE Budapest bemutatóterem egyszerre szolgálja a tudásmegosztást és az inspirációt a legmodernebb ipari fejlesztések iránt érdeklődők számára.

Program és jelentkezés

2024. június 11-13.
Energiainfrastruktúra - intelligens hálózatok, digitalizáció, energiatárolás

Előadások és kapcsolatépítés német vállalatokkal

A rendezvényen német és magyar szakértők tartanak előadást az energetikai infrastruktúra aktuális helyzetéről Németországban és Magyarországon.
Emellett olyan német vállalatok mutatják be innovatív termékeiket, megoldásaikat, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon. Azon magyar érdeklődők számára, akik érdeklődnek a német vállalatokkal való együttműködés iránt, június 12-én és 13-án egyéni tárgyalásokat szervezünk. A megbeszélésekre a magyar tárgyalópartner székhelyén kerül sor.

Program és jelentkezés

2024. október 8.

10. Kelet-Közép-Európai Beszerző-Beszállítói Fórum

Október 8-án partnerünkkel, a BME (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik)-vel közösen szervezzük meg a 10. közép-kelet-európai Beszerzői-Beszállítói Fórumot, amely neves beszerzési szakértők informatív előadásaival, széles körű kapcsolatépítési lehetőségekkel és számos közép- és kelet-európai ország beszállítóival folytatott B2B megbeszélésekkel várja a gyártó vállalatokat, akik kooperáció iránt érdeklődnek. Kiemelt iparágak idén: alkatrészgyártás, fémfeldolgozás-, megmunkálás, gépgyártás, autóipar, elektronika, műanyag alkatrészgyártás.

Tovább a jelentkezésre
Konjunktúra

Bizakodás a globális piacokon, de a saját külpiaci tevékenységet illetően már nem

AHK World Business Outlook a nemzetközileg aktív vállalatok hangulatáról

A külföldi telephellyel működő német vállalatok ismét túlnyomórészt optimistábban és bizakodóbban ítélik meg a világgazdaság fejlődését, mint két éve. A Külföldi Német Kereskedelmi Kamarák által kiadott aktuális AHK World Business Outlook felmérés, amelyben a világ közel 70 országában több mint 4300 vállalatvezető vett részt, azonban azt mutatja, hogy ez az optimizmus még nem terjed át saját vállalkozásuk helyzetének megítélésére. A felmérés részletes eredményeit ezen a linken találja
A World Business Outlook az EU keleti bővítésének 20. évfordulója alkalmából készített külön elemzése azt mutatja, hogy a kelet-európai EU-tagállamokban működő német vállalatok általában véve ismét optimistábbak, ugyanakkor továbbra is jelentős kihívások állnak előttük.

Tovább a kelet-európai elemzéshez
Fontos!

Új bejelentési kötelezettség a Magyarországra behozott mezőgazdasági termékeknél

Szigorú szankciók az előírás megsértéséért

Április 16. óta számos mezőgazdasági termék Magyarországra történő behozatalát előzetesen be kell jelenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH).  A regisztráció, amit egy online portálon keresztül kizárólag magyar nyelven lehet elvégezni, jelentős adminisztrációs terhet ró az érintett szállítókra.
Az előírás többek között a hús-, zöldség-, gabona- (kivéve vetőmag), tojás-, liszt-, repce- és napraforgómag- és olaj-, valamint borszállításokat érinti. A Magyarországon keresztül történő tranzitszállításokra és a magánfogyasztásra szánt kis mennyiségekre a rendelet nem terjed ki.

További részletek
Köszöntjük új tagjainkat
Diplomatic Catering
– Jakab Krisztina e.v.
Krones Hungary Kft.
Langer Immobilien Ungarn Kft.
Tokaj Art Wine
- Capital Consulting Magyarország Zrt.
TOS Irodai
Megoldások Kft. 
 
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16.

Energiahatékony üzemeltetés
2024. május 28.-tól

EIR rendszermenedzser és vezető belső auditor képzés
2024. június 10-13.

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. június 20.