Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. május 21.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

A DUIHK 2024. május 16-án tartotta éves taggyűlését.  A közgyűlést megelőzően a tagok elektronikus úton adták le szavazataikat a tisztségviselők megválasztására és az alapszabály módosítására, az eredményeket a közgyűlésen hirdették ki.

Elnökségi tagnak választották meg Radovan Jelasity-ot, Dr. Keszte Róbertet, Kozma Andrást és Dr. Rácz Nórát, valamint a felügyelőbizottság tagjának egy újabb hivatali ciklusra Jankovich Mihályt.
Barbara Zollmann ügyvezető köszönetét fejezte ki a leköszönő elnökségi tagoknak: Alfons Dintner-nek, Katona Gábornak és Dr. Thomas Narbeshuber-nek.
A DUIHK tisztségviselőinek teljes névsorát honlapunkon itt találja.

Részletes beszámoló

A taggyűlés keretében immár nyolcadik alkalommal adták át a „Megbízható Munkaadó" címeket, a független szakértőkből álló zsűri idén rekordszámú, 37 vállalatnak ítélte oda a kitüntetést.

Tovább a díjazottakhoz

2024. június 13.
A DUIHK kerti ünnepsége

Hagyományos Kerti Ünnepségünk a DUIHK legkedveltebb networking-eseménye. Ezért ezt a hagyományt idén is folytatjuk.
Június 13-án az üzleti élet, a társadalom és a politika területéről több száz tagunk, vendégünk és partnerünk találkozhat ismét, folytathat érdekes beszélgetéseket, építhet új kapcsolatokat és élvezheti a kulináris és kulturális programkínálatot.

Program és jelentkezés

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. május 22.

CEO Breakfast Briefing - The Health of Hungarian Healthcare

The next CEO Breakfast, brought to you by the German Hungarian Chamber of Industry and Commerce (DUIHK) and the Budapest Business Journal, will focus on a subject that affects us all, both personally and as employers, whether working directly in the sector or not: healthcare. Our expert panel will include Dr. Judit Bidló, Deputy State Secretary at the Ministry of Interior, responsible for healthcare; Dr. Ádám Nagy, Deputy State Secretary for Industry Affairs of the Ministry for Economic Development, responsible for strategic planning; and Dr. Tamás Radai of the Association of Health Technology Suppliers and Medial Device Manufacturers (ETOSZ). 
The CEO Breakfast will explore the healthcare and pharma landscape in Hungary and the new industrial strategy for the sector recently outlined by the Ministry of National Economy.

Register here

2024. május 23.
Termelésirányítás felsőfokon
- Manufacturing Execution System (MES) a mindennapi gyártásban

A termelés informatikai rendszerek között kiemelt figyelmet érdemel a MES - Manufacturing Execution System, amely, mint a nevéből kitűnik, a gyártás megvalósítását, felügyeletét és a szükséges erőforrások koordinációját hivatott menedzselni. A DUIHK és a Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung valamint az EPIC Innolabs Kft. közös online-rendezvénye kitér a vonatkozó trendekre, a MES rendszerek kiválasztási szempontrendszerére és ipari környezetben történő bevezetésére.

Program és jelentkezés

2024. május 23.

Stratégiai szemléletváltás a munkatársutánpótlás és -megtartás érdekében

HR-vezetők tapasztalatcseréje

A jövőorientált HR szemlélet elengedhetetlenül szükséges a vállalati stratégia megalkotásakor, az öngondoskodó munkatársutánpótlás érdekében, valamint a versenyképesség megőrzése és a tevékenység fejlesztése céljából. Szakmai programunk keretében ez alkalommal is a DUIHK tagvállalatai körében megismert jó gyakorlatokat, proaktív és eredményes megoldásokat szeretnénk megosztani

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. augusztus 29.
Back-to-Work Cocktail

2024. június 5.

A modern technológia élvonalában – látogatás a Bosch Rexroth Ipari Innovációs Élményközpontjába

Merre tart az Ipar 4.0? Melyek a legújabb innovációk? Milyen egy multifunkciós technológiai játszótér?

A kérdésekre Ön is választ kaphat, ha ellátogat a Bosch Rexroth Ipari Innovációs Élményközpontba a DUIHK szervezésében, a Netzwerk Digital programunk keretében. A CU.BE Budapest bemutatóterem egyszerre szolgálja a tudásmegosztást és az inspirációt a legmodernebb ipari fejlesztések iránt érdeklődők számára.

Program és jelentkezés

2024. június 11-13.
Energiainfrastruktúra - intelligens hálózatok, digitalizáció, energiatárolás

Előadások és kapcsolatépítés német vállalatokkal

A rendezvényen német és magyar szakértők tartanak előadást az energetikai infrastruktúra aktuális helyzetéről Németországban és Magyarországon.
Emellett olyan német vállalatok mutatják be innovatív termékeiket, megoldásaikat, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon. Azon magyar érdeklődők számára, akik érdeklődnek a német vállalatokkal való együttműködés iránt, június 12-én és 13-án egyéni tárgyalásokat szervezünk. A megbeszélésekre a magyar tárgyalópartner székhelyén kerül sor.

Program és jelentkezés

2024. október 8.

10. Kelet-Közép-Európai Beszerző-Beszállítói Fórum

Október 8-án partnerünkkel, a BME (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik)-vel közösen szervezzük meg a 10. közép-kelet-európai Beszerzői-Beszállítói Fórumot, amely neves beszerzési szakértők informatív előadásaival, széles körű kapcsolatépítési lehetőségekkel és számos közép- és kelet-európai ország beszállítóival folytatott B2B megbeszélésekkel várja a gyártó vállalatokat, akik kooperáció iránt érdeklődnek. Kiemelt iparágak idén: alkatrészgyártás, fémfeldolgozás-, megmunkálás, gépgyártás, autóipar, elektronika, műanyag alkatrészgyártás.

Tovább a jelentkezésre
AHK-Hálózat

Sikeres tárgyalás koreai üzleti partnerekkel

Az IHK Korea Desks és az AHK Korea webináriuma


Sikeres tárgyalás koreai üzleti partnerekkel: Ma már a magyarországi vállalatok számára is nagyon fontos ez a téma.
Regisztráljon a dél-koreai testvérkamaránk június 12-én 10:00 és 11:30 között megrendezésre kerülő webináriumára.

Program és jelentkezés
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

Komplex vezetőképzés művezetők számára
2024. május 15-16.

Energiahatékony üzemeltetés
2024. május 28.-tól

EIR rendszermenedzser és vezető belső auditor képzés
2024. június 10-13.

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. június 20.