Ha nem tudja olvasni a hírlevelet, kattintson ide.
 

DUIHK-HÍRLEVÉL
2024. május 28.

Tisztelt !

Alább olvashatja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara hírlevelének aktuális kiadását.

2024. június 13.
A DUIHK kerti ünnepsége

Hagyományos Kerti Ünnepségünk a DUIHK legkedveltebb networking-eseménye. Ezért ezt a hagyományt idén is folytatjuk.
Június 13-án az üzleti élet, a társadalom és a politika területéről több száz tagunk, vendégünk és partnerünk találkozhat ismét, folytathat érdekes beszélgetéseket, építhet új kapcsolatokat és élvezheti a kulináris és kulturális programkínálatot. A gasztronómiai élményekről a Kempinski Kitchen Caters csapata gondoskodik.

Program és jelentkezés

DUIHK álláshirdetés

Die DUIHK, Ungarns größte bilaterale Wirtschaftsorganisation sucht zum nächstmöglichen Termin:

»  eine/n Referent/in zur Ergänzung unseres Teams “Marktberatung“.

Zur Stellenbeschreibung >>>
Következő rendezvényeink

2024. június 11.

Webinárium: NIS2 - Üzleti haszon egy jogszabályi kötelezettségből

Október közepétől hazánkban is hatályba lép a NIS2, az EU biztonsági irányelve, amely nagyjából 2500 vállalatot és intézményt érint. Az érintett vállalatok első kötelezettsége a nyilvántartásba vétel, melyet 2024. június 30-ig kell végrehajtaniuk, majd ezt követően év végéig szerződést kell kötni egy akkreditált auditor céggel, és 2025. december 31-ig elvégeztetni a vonatkozó kibierbiztonsági auditot. A webinárium célja, hogy átfogó tájékoztatást nyújtson a NIS2 irányelvből fakadó kötelezettségekkel kapcsolatban, mind az ellenőrző hatóság, mind az auditor cégek oldaláról, valamint annak hasznosságáról.

Program és jelentkezés

2024. június 11-13.
Energiainfrastruktúra - intelligens hálózatok, digitalizáció, energiatárolás

Előadások és kapcsolatépítés német vállalatokkal

A rendezvényen német és magyar szakértők tartanak előadást az energetikai infrastruktúra aktuális helyzetéről Németországban és Magyarországon.
Emellett olyan német vállalatok mutatják be innovatív termékeiket, megoldásaikat, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon. Azon magyar érdeklődők számára, akik érdeklődnek a német vállalatokkal való együttműködés iránt, június 12-én és 13-án egyéni tárgyalásokat szervezünk. A megbeszélésekre a magyar tárgyalópartner székhelyén kerül sor.

Program és jelentkezés

2024. június 12.

Energiahatékonysági Fórum – Budaörs

A Német-Magyar Tudásközpont (DUWZ) és a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) energiahatékonysági programsorozatának ötödik állomása Budaörs. A díjmentes programsorozat célja, hogy az energetika világának aktualitásaiba és az energetikai képzéseinket elvégezett szakemberek eredményeibe bepillantást nyújtson. A rendezvényen a szakmai felvezető előadásokat gyakorlati energiahatékonysági projekteket bemutató prezentációk követik.

Program és jelentkezés

2024. június 25.
Fenntartható vállalati hulladékgazdálkodás

Kétnapos programunkon egy újabb területet – a hulladékgazdálkodást - fókuszba helyezve nyújtunk támpontokat a résztvevő vállalatok számára fenntarthatóságuk fokozásához. A jelenlegi szabályozási környezet bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy az utóbbi időben megjelent újító megoldásokra, a körforgásos gazdasági modellben rejlő lehetőségekre irányítsuk a figyelmet.

A szakmai program különlegessége, hogy a résztvevők üzemi környezetben nyerhetnek bepillantást az AUDI HUNGARIA Zrt. és a BÜCHL Hungária Kft. együttműködésében megvalósuló hulladékkezelési megoldásra.

Program és jelentkezés
SAVE THE DATE!

2024. augusztus 29.
Back-to-Work Cocktail

2024. október 8.

10. Kelet-Közép-Európai Beszerző-Beszállítói Fórum

Október 8-án partnerünkkel, a BME (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik)-vel közösen szervezzük meg a 10. közép-kelet-európai Beszerzői-Beszállítói Fórumot, amely neves beszerzési szakértők informatív előadásaival, széles körű kapcsolatépítési lehetőségekkel és számos közép- és kelet-európai ország beszállítóival folytatott B2B megbeszélésekkel várja a gyártó vállalatokat, akik kooperáció iránt érdeklődnek. Kiemelt iparágak idén: alkatrészgyártás, fémfeldolgozás-, megmunkálás, gépgyártás, autóipar, elektronika, műanyag alkatrészgyártás.

Tovább a jelentkezésre
AHK-Hálózat

Sikeres tárgyalás koreai üzleti partnerekkel

Az IHK Korea Desks és az AHK Korea webináriuma


Sikeres tárgyalás koreai üzleti partnerekkel: Ma már a magyarországi vállalatok számára is nagyon fontos ez a téma.
Regisztráljon a dél-koreai testvérkamaránk június 12-én 10:00 és 11:30 között megrendezésre kerülő webináriumára.

Program és jelentkezés
Továbbképzés és folyamatoptimalizálás

EIR rendszermenedzser és vezető belső auditor képzés
2024. június 10-13.

Reklamációkezelés hatékonyan
2024. június 20.

Fenntartható vállalati hulladékgazdálkodás
2024. június 25-26.

EUREM Energiagazdász képzés
2024. október 17-től


Tagjaink és partnereink hírei és ajánlatai

DIGIGEN Projekt

Az EU Bizottság által társfinanszírozott DIGIGEN projektben, amelyet egy többnemzetiségű projektcsapat (köztük a Budapesti Andrássy Egyetem) dolgozott ki, első alkalommal kínálnak tudományos alapokon nyugvó és értékelt képzési programot a vállalatok és munkaügyi hivatalok tanácsadói számára, amely a digitális munka világának fejlődését és a nemek közötti egyenlőséget a vezetők körében a tudományos tanácsadási megközelítésekkel ötvözi. A kétnapos, magyar nyelvű képzési programra a Budapesti Andrássy Egyetemen két időpontban (június 19. (11.00-17.00) és 20. (09.00-15.00) vagy június 26. (11.00-17.00) és 27. (09.00-15.00) ingyenes részvételre hívjuk az érdeklődő szakembereket.)
Regisztráció 

A képzési program végén természetesen tanúsítványt kap a részvételről. Ha bármilyen tartalmi kérdése van, kérjük, forduljon a projekte@andrassyuni.hu címre.

Jön a 17. CSR Hungary Díj! - a legjobb ESG megoldásokért

Folytatva a CSR Hungary Díj meghirdetésének a hagyományát, 2024-ben immár 17. alkalommal újra lehet pályázni a Magyar Üzleti Felelősség Díjára,
a CSR Hungary Díjra.
10 pályázati kategória kis-közép-nagyvállalkozásoknak, intézményeknek a felelős és fenntartható üzlet, az ESG megoldások világában.
Pályázati anyagok leadási határideje: 2024. június 15.

További részletek